Pečené gaštany

matahari1974 - fotkamatahari1974, 13. novembra 2010

Teraz je sezóna gaštanov,tak pridávam postup ako si ich môžete upiecť aj doma .

30 - 40 minút
na 170 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Vypuklú časť nožíkom opatrne nakrojíme do kríža. Dávame pozor, aby sme neprekrojili gaštan. Nakrojené gaštany dáme na plech a pokropíme vodou. Pečieme v rúre. Ja som dala na 170 stupňov asi 30- 40 min , záleží od veľkosti gaštanov. Treba ochutnávať, aby sa nevysušili a občas aj premiešať. Hotové sú vtedy, keď sa otvoria a ľahko sa dajú ošúpať.

Diskusia k receptu

marianne69
Hanbim sa,ale nikdy som nejedla gastany,takze tento recept bude pre mna povinny:-))))
violetacamorova
Gaštany som jedla asi 12 rokov späť v zime v decembri na prelome rokov v Miláne na ulici a k tomu nočné korčuľovanie v centre mesta ako vo filme, odvtedy som gaštany nejedla, ale mne chutili ako pečené zemiaky (gruľe).
julica
Mnam, ale uz je po nich, teda pod stromami uz nie su. zboznujem ich, varene, pecene, sladke, slane. vsetky
2010
ked stihnem pridam taku uplne inu verziu pecenia gastanov.
( inac mam rad vsetky aj tuto europsku verzie aj tu v pyre )
janazjarku
Vyrástla som pod tromi dvestoročnými gaštanmi samozrejme jedlými u starej mamy takže táto pochúťka mi vonia detstvom..varené, pečené a ako bolí brucho, keď spáckate pol kilo pečených gaštanov :-D Dobrá rada pre začiatočníkov! Gaštany po dopečení vložiť do nádoby a prikryť kuchynskou utierkou aspoň na pol hodinu, aby sa trošku sparili potom sa ľahšie šúpu a sú mäkké .-)
tothka
Ja som skromná, mne stačia aj pečené v mikrovlnke, za 4 minutky sú dobré a za ďalšie 4 sú fuč.
evanaaa
Dobrá rada, Janazjarku, ja ich pekávam, mám ich rada ( len keby neboli tak drahé ), kedysi, keď som robila, nám ich za lacno predávala kolegyňa, tiež mali vo dvore gaštan. Podľa tvojej rady budem robiť, aby neboli moc suché. A aj Tothka mi poradila, v mikrovlnke som neskúšala. Ako ich pečieš, aj ich prikrývaš v tej mikrovlnke?
jozka2
aj mne pripominaju Bratislavu daaaavno za sociku,na ulici zima,hned tam sa pecu gastany,do kornutka za 10 korun.Doma som nemala moznost jest gastany ale tu v USA uz teraz kazdu jesen ich kupujem po 12 ks.prave dnes som kupila namocila do vody/tak som to tu citala na vareche tak to idem odskusat/.Ja som ich piekla pred tym pri 200 stup.C asi 10min.ako sa zacali otvarat hned som vypla peciem ich v toastery.Za chvilu ich niet a na Thanksgiving day robim plnku do morky,plnku z rohlikov peciem na plechu.
marika21
Varené,pečené gaštany mám veľmi rada-chutia mi. Prvýkrát som ich jedla na návšteve v Párovských hájoch u brata môjho starého otca. To sa nedá zabudnúť. V Nitre s toho vyrábajú dodnes gaštanové jazýčky. Tiež sú chutné. Tam ich zvykneme kupovať.
marika21
Kto má veľkú záhradu-pozemok môže si dopestovať svoje vlastné gaštany. Výborná pochúťka. Z gaštanov jedlých akýkoľvek recept, ktorý si pripravíte je vynikajúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia