Pečené gaštany

Pečené gaštany
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 13. novembra 2010 15:20Ďalšie jeho recepty

Teraz je sezóna gaštanov,tak pridávam postup ako si ich môžete upiecť aj doma .

Suroviny

30 - 40
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Vypuklú časť nožíkom opatrne nakrojíme do kríža. Dávame pozor, aby sme neprekrojili gaštan. Nakrojené gaštany dáme na plech a pokropíme vodou. Pečieme v rúre. Ja som dala na 170 stupňov asi 30- 40 min , záleží od veľkosti gaštanov. Treba ochutnávať, aby sa nevysušili a občas aj premiešať. Hotové sú vtedy, keď sa otvoria a ľahko sa dajú ošúpať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 13. novembra 2010 o 17:49
    mňam,mňam


  • marianne69, 13. novembra 2010 o 18:16
    Hanbim sa,ale nikdy som nejedla gastany,takze tento recept bude pre mna povinny:-))))


  • violetacamorova, 13. novembra 2010 o 20:23
    Gaštany som jedla asi 12 rokov späť v zime v decembri na prelome rokov v Miláne na ulici a k tomu nočné korčuľovanie v centre mesta ako vo filme, odvtedy som gaštany nejedla, ale mne chutili ako pečené zemiaky (gruľe).


  • julica, 13. novembra 2010 o 22:20
    Mnam, ale uz je po nich, teda pod stromami uz nie su. zboznujem ich, varene, pecene, sladke, slane. vsetky


  • 2010, 14. novembra 2010 o 11:39
    ked stihnem pridam taku uplne inu verziu pecenia gastanov.
    ( inac mam rad vsetky aj tuto europsku verzie aj tu v pyre )


  • janazjarku, 15. novembra 2010 o 08:25
    Vyrástla som pod tromi dvestoročnými gaštanmi samozrejme jedlými u starej mamy takže táto pochúťka mi vonia detstvom..varené, pečené a ako bolí brucho, keď spáckate pol kilo pečených gaštanov :-D Dobrá rada pre začiatočníkov! Gaštany po dopečení vložiť do nádoby a prikryť kuchynskou utierkou aspoň na pol hodinu, aby sa trošku sparili potom sa ľahšie šúpu a sú mäkké .-)


  • tothka, 15. novembra 2010 o 17:23
    Ja som skromná, mne stačia aj pečené v mikrovlnke, za 4 minutky sú dobré a za ďalšie 4 sú fuč.


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 21:25
    Dobrá rada, Janazjarku, ja ich pekávam, mám ich rada ( len keby neboli tak drahé ), kedysi, keď som robila, nám ich za lacno predávala kolegyňa, tiež mali vo dvore gaštan. Podľa tvojej rady budem robiť, aby neboli moc suché. A aj Tothka mi poradila, v mikrovlnke som neskúšala. Ako ich pečieš, aj ich prikrývaš v tej mikrovlnke?


  • verca19882, 20. novembra 2011 o 18:32
    Velmi chutne gastany su,kede sa upecu v rure.Su vyborne.mnam.


  • sebo, 28. septembra 2013 o 15:10
    Aj ja prispievam svojou trochou ku krásnej jesennej téme: pečené gaštany. Ponúkam vám článok s videonávom a pár praktickými radami ako nakúpiť, uvariť či upiecť jedlé gaštany. :) Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/jedle-gastany-ako-ich-spravne-kupit-uva...


  • jozka2, 13. novembra 2013 o 03:12
    aj mne pripominaju Bratislavu daaaavno za sociku,na ulici zima,hned tam sa pecu gastany,do kornutka za 10 korun.Doma som nemala moznost jest gastany ale tu v USA uz teraz kazdu jesen ich kupujem po 12 ks.prave dnes som kupila namocila do vody/tak som to tu citala na vareche tak to idem odskusat/.Ja som ich piekla pred tym pri 200 stup.C asi 10min.ako sa zacali otvarat hned som vypla peciem ich v toastery.Za chvilu ich niet a na Thanksgiving day robim plnku do morky,plnku z rohlikov peciem na plechu.


  • jozka2, 13. novembra 2013 o 04:59
    sebo,vdaka za video.


  • marika21, 20. júla 2014 o 16:42
    Varené,pečené gaštany mám veľmi rada-chutia mi. Prvýkrát som ich jedla na návšteve v Párovských hájoch u brata môjho starého otca. To sa nedá zabudnúť. V Nitre s toho vyrábajú dodnes gaštanové jazýčky. Tiež sú chutné. Tam ich zvykneme kupovať.


  • marika21, 20. júla 2014 o 16:51
    Kto má veľkú záhradu-pozemok môže si dopestovať svoje vlastné gaštany. Výborná pochúťka. Z gaštanov jedlých akýkoľvek recept, ktorý si pripravíte je vynikajúci.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist