Pečené gaštany

Pečené gaštany
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 13. novembra 2010 15:20Ďalšie jeho recepty

Teraz je sezóna gaštanov,tak pridávam postup ako si ich môžete upiecť aj doma .

Suroviny

30 - 40
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

Vypuklú časť nožíkom opatrne nakrojíme do kríža. Dávame pozor, aby sme neprekrojili gaštan. Nakrojené gaštany dáme na plech a pokropíme vodou. Pečieme v rúre. Ja som dala na 170 stupňov asi 30- 40 min , záleží od veľkosti gaštanov. Treba ochutnávať, aby sa nevysušili a občas aj premiešať. Hotové sú vtedy, keď sa otvoria a ľahko sa dajú ošúpať.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

12 komentárov k receptu
  • alzbetka2, 13. novembra 2010 o 17:49
    mňam,mňam


  • marianne69, 13. novembra 2010 o 18:16
    Hanbim sa,ale nikdy som nejedla gastany,takze tento recept bude pre mna povinny:-))))


  • violetacamorova, 13. novembra 2010 o 20:23
    Gaštany som jedla asi 12 rokov späť v zime v decembri na prelome rokov v Miláne na ulici a k tomu nočné korčuľovanie v centre mesta ako vo filme, odvtedy som gaštany nejedla, ale mne chutili ako pečené zemiaky (gruľe).


  • julica, 13. novembra 2010 o 22:20
    Mnam, ale uz je po nich, teda pod stromami uz nie su. zboznujem ich, varene, pecene, sladke, slane. vsetky


  • 2010, 14. novembra 2010 o 11:39
    ked stihnem pridam taku uplne inu verziu pecenia gastanov.
    ( inac mam rad vsetky aj tuto europsku verzie aj tu v pyre )


  • janazjarku, 15. novembra 2010 o 08:25
    Vyrástla som pod tromi dvestoročnými gaštanmi samozrejme jedlými u starej mamy takže táto pochúťka mi vonia detstvom..varené, pečené a ako bolí brucho, keď spáckate pol kilo pečených gaštanov :-D Dobrá rada pre začiatočníkov! Gaštany po dopečení vložiť do nádoby a prikryť kuchynskou utierkou aspoň na pol hodinu, aby sa trošku sparili potom sa ľahšie šúpu a sú mäkké .-)


  • tothka, 15. novembra 2010 o 17:23
    Ja som skromná, mne stačia aj pečené v mikrovlnke, za 4 minutky sú dobré a za ďalšie 4 sú fuč.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 5 komentárov)
  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 21:25
    Dobrá rada, Janazjarku, ja ich pekávam, mám ich rada ( len keby neboli tak drahé ), kedysi, keď som robila, nám ich za lacno predávala kolegyňa, tiež mali vo dvore gaštan. Podľa tvojej rady budem robiť, aby neboli moc suché. A aj Tothka mi poradila, v mikrovlnke som neskúšala. Ako ich pečieš, aj ich prikrývaš v tej mikrovlnke?


  • verca19882, 20. novembra 2011 o 18:32
    Velmi chutne gastany su,kede sa upecu v rure.Su vyborne.mnam.


  • sebo, 28. septembra 2013 o 15:10
    Aj ja prispievam svojou trochou ku krásnej jesennej téme: pečené gaštany. Ponúkam vám článok s videonávom a pár praktickými radami ako nakúpiť, uvariť či upiecť jedlé gaštany. :) Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/jedle-gastany-ako-ich-spravne-kupit-uva...


  • jozka2, 13. novembra 2013 o 03:12
    aj mne pripominaju Bratislavu daaaavno za sociku,na ulici zima,hned tam sa pecu gastany,do kornutka za 10 korun.Doma som nemala moznost jest gastany ale tu v USA uz teraz kazdu jesen ich kupujem po 12 ks.prave dnes som kupila namocila do vody/tak som to tu citala na vareche tak to idem odskusat/.Ja som ich piekla pred tym pri 200 stup.C asi 10min.ako sa zacali otvarat hned som vypla peciem ich v toastery.Za chvilu ich niet a na Thanksgiving day robim plnku do morky,plnku z rohlikov peciem na plechu.


  • jozka2, 13. novembra 2013 o 04:59
    sebo,vdaka za video.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist