Pečené gaštany

Pečené gaštany
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 13. novembra 2010 15:20Ďalšie jeho recepty

Teraz je sezóna gaštanov,tak pridávam postup ako si ich môžete upiecť aj doma .

Suroviny

30 - 40
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Vypuklú časť nožíkom opatrne nakrojíme do kríža. Dávame pozor, aby sme neprekrojili gaštan. Nakrojené gaštany dáme na plech a pokropíme vodou. Pečieme v rúre. Ja som dala na 170 stupňov asi 30- 40 min , záleží od veľkosti gaštanov. Treba ochutnávať, aby sa nevysušili a občas aj premiešať. Hotové sú vtedy, keď sa otvoria a ľahko sa dajú ošúpať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 13. novembra 2010 o 17:49
    mňam,mňam


  • marianne69, 13. novembra 2010 o 18:16
    Hanbim sa,ale nikdy som nejedla gastany,takze tento recept bude pre mna povinny:-))))


  • violetacamorova, 13. novembra 2010 o 20:23
    Gaštany som jedla asi 12 rokov späť v zime v decembri na prelome rokov v Miláne na ulici a k tomu nočné korčuľovanie v centre mesta ako vo filme, odvtedy som gaštany nejedla, ale mne chutili ako pečené zemiaky (gruľe).


  • julica, 13. novembra 2010 o 22:20
    Mnam, ale uz je po nich, teda pod stromami uz nie su. zboznujem ich, varene, pecene, sladke, slane. vsetky


  • 2010, 14. novembra 2010 o 11:39
    ked stihnem pridam taku uplne inu verziu pecenia gastanov.
    ( inac mam rad vsetky aj tuto europsku verzie aj tu v pyre )


  • janazjarku, 15. novembra 2010 o 08:25
    Vyrástla som pod tromi dvestoročnými gaštanmi samozrejme jedlými u starej mamy takže táto pochúťka mi vonia detstvom..varené, pečené a ako bolí brucho, keď spáckate pol kilo pečených gaštanov :-D Dobrá rada pre začiatočníkov! Gaštany po dopečení vložiť do nádoby a prikryť kuchynskou utierkou aspoň na pol hodinu, aby sa trošku sparili potom sa ľahšie šúpu a sú mäkké .-)


  • tothka, 15. novembra 2010 o 17:23
    Ja som skromná, mne stačia aj pečené v mikrovlnke, za 4 minutky sú dobré a za ďalšie 4 sú fuč.


  • evanaaa, 15. novembra 2010 o 21:25
    Dobrá rada, Janazjarku, ja ich pekávam, mám ich rada ( len keby neboli tak drahé ), kedysi, keď som robila, nám ich za lacno predávala kolegyňa, tiež mali vo dvore gaštan. Podľa tvojej rady budem robiť, aby neboli moc suché. A aj Tothka mi poradila, v mikrovlnke som neskúšala. Ako ich pečieš, aj ich prikrývaš v tej mikrovlnke?


  • verca19882, 20. novembra 2011 o 18:32
    Velmi chutne gastany su,kede sa upecu v rure.Su vyborne.mnam.


  • sebo, 28. septembra 2013 o 15:10
    Aj ja prispievam svojou trochou ku krásnej jesennej téme: pečené gaštany. Ponúkam vám článok s videonávom a pár praktickými radami ako nakúpiť, uvariť či upiecť jedlé gaštany. :) Čítajte viac na » www.i-potraviny.sk/jedle-gastany-ako-ich-spravne-kupit-uva...


  • jozka2, 13. novembra 2013 o 03:12
    aj mne pripominaju Bratislavu daaaavno za sociku,na ulici zima,hned tam sa pecu gastany,do kornutka za 10 korun.Doma som nemala moznost jest gastany ale tu v USA uz teraz kazdu jesen ich kupujem po 12 ks.prave dnes som kupila namocila do vody/tak som to tu citala na vareche tak to idem odskusat/.Ja som ich piekla pred tym pri 200 stup.C asi 10min.ako sa zacali otvarat hned som vypla peciem ich v toastery.Za chvilu ich niet a na Thanksgiving day robim plnku do morky,plnku z rohlikov peciem na plechu.


  • jozka2, 13. novembra 2013 o 04:59
    sebo,vdaka za video.


  • marika21, 20. júla 2014 o 16:42
    Varené,pečené gaštany mám veľmi rada-chutia mi. Prvýkrát som ich jedla na návšteve v Párovských hájoch u brata môjho starého otca. To sa nedá zabudnúť. V Nitre s toho vyrábajú dodnes gaštanové jazýčky. Tiež sú chutné. Tam ich zvykneme kupovať.


  • marika21, 20. júla 2014 o 16:51
    Kto má veľkú záhradu-pozemok môže si dopestovať svoje vlastné gaštany. Výborná pochúťka. Z gaštanov jedlých akýkoľvek recept, ktorý si pripravíte je vynikajúci.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist