Pečené gaštany

Pečené gaštany (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Nevhodný termín na Slovensku, ale u nás je už jeseň. Kúpil som gaštany, ale sú menšie a našťastie máme uja googla, tak som skúsil tento recept. Včera sa mi nedarilo, boli vysušené, ale táto metóda je OK.

30 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Postup

  1. Vodu osolime, ja som dal dve lyzice. Gastany narezeme napriec, najlepsi je ziletkovy noz. Vlozime do vody na polhodinu marinovat.
  2. Dame do bbq- grillu, rozohrejeme tak na 230 C a dame na deravu panvicu.
  3. Zakryjeme, a pecieme - dusime, do makka u mna to bolo len 20 minut, ked su vacsie dlhsie.
  4. Nechame zakryte po upeceni 5 minut a potom sa uplne lahko supu.