Pečené fánky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 26. januára 2015
Pečené fánky (fotorecept)
Foto: ancicka

Skúste aj takéto nevysmažané. Sú podľa môjho manžela ešte lepšie ako vysmažané, lebo sú jemne chrumkavé. Na druhý deň ked sa zvýšia, sú ešte Zobraziť celý popisSkúste aj takéto nevysmažané. Sú podľa môjho manžela ešte lepšie ako vysmažané, lebo sú jemne chrumkavé. Na druhý deň ked sa zvýšia, sú ešte lepšie.

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 g
1 téglik (alebo jogurt)
1 ks
štipka
2 bal.
za hrsť




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny.

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zhnetiem cesto.

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vyložím na jemne pomúčenu dosku a prepracujem na hladko. Cesto potom zabalím do mikroténu a odložím aspoň na 12 hodin do chladu.

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kryštalový cukor zmiešam na tanieri spolu,

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkám asi na 1/2 cm. Pokrájam na kocky a stred narežem. Jemne vrch cesta potriem vodou,

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a každý kúsok obalím v cukre.

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uložím na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečiem do zlatista.

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nechajte si chutnať!

    Pečené fánky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

frezia68
@ancicka :už kde-čo pečiem miesto vyprážania,ale toto? Teda dobre vymýšľaš a to iste vyskúšam.Som zvedavá na chuť,ten cukor trocha skaramelizuje?Ak chutilo Tvojej polovičke,musí byť dobrééé :-)
1x lianka
marienka44
@Ancicka , vodou potierame len jednu stranu plochy? Ak áno, cukor sa nalepí len na jednu stranu a tou asi treba poloziť na plech tak, aby bola hore. Uvažujem správne?
Rada by som ich vyskúšala. U nás v rodine sa robili len pampúšky (šišky) a moje srdce piští po fánkach. :-)
fialka49
pani Tatranka má tiež recept na pečené fánky a má skutočne výborný nápad, ako "obaľovať" fánky pred pečením. Robím podľa nej, je to rýchle a fánky si udržia krajší tvar.
spisakmirko
Bezvadný recept! Píšeš, že druhý den jsou ještě lepší, chyba.Přišly vnučky a nezbylo na druhý den nic!!To si zaslouží jedničku s hvězdičkou!!!!!
dandy51
Dnes som ich piekla, sú naozaj výborné a na zajtra zostalo ozaj len trochu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia