Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. júna 2015

Dnešný obed troška výdatnejší..rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná z nákupných centier..

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180/200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
podľa chuti
1 strúčik
50 g
/ríloha:




Postup

  1. 1

    Bravčové rebierka som umyla..

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na suchej panvici opiekla z oboch strán..rebierka obsahujú dosť tuku, takže som pod ne nepoužila tuk..

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na pečiaci plech som si nakrájala slaninu, cibuľu a paradajky

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na zeleninový základ som položila rebierka, poliala som ich výpekom..osolila,okorenila, posypala celou rascou a podliala troškou vody..trúbu som nechala vyhriať na 180st.

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po polhodine, keď sa časť tekutiny odparila, pridala som pokrájané zemiaky..iba som ich posypala rascou..a zvýšila som teplotu na 200st.

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko sa upieklo spolu za 60 min. paradajky aj cibuľa pustili šťavu,takže výborná chuť..

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uložila som na taniere, ozdobila a prajem vám dobrú chuť..

    Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sracz
... nuž čo "kdo umí, ten umí a kdo neumí, tlačí kočárek! Véééééééľmi chutne, 5*_kovo, si navarila @izabelka milá!
kimlo
Izka chcel by som byt minimálne tvoj sused... ;-)
xaloc
veľmi pekné....v Rakúsku kupujem rebierka, robím veľmi podobne aj na sladko, s pridaním medu, namiesto paradajky dávam parad. pretlak (trošku) a ešte málo popučeného (nožom) cesnaku. 5*
klaudia968
@izabella929 veru chutne si navarila, a tak ako kimlo som si už viac krát hovorila byť tak suseda čo môže prísť na kávu a samozrejme aj na koštovku. :)
babkamt
Dnes po takom pôstnom dni na tekvici by som si rada pochutnala na tvojom obede, hoci aj teraz večer:-) Už to mäso z doma chovanej svinky ,má samozrejme inú chuť, ako z obchodu. Plus to tvoje servírovanie , dávam ti pätorku - 5*
izabella929
@sracz , toť chlapský recept aj pre kosca by stačilo také pravé domáce rebierko, ktoré je sýtejšie než tie umelé z obchodu..@afataga , bola šťavnaté a chrumkavé veru.-)@xaloc , nuž patril tam aj kúsok cesnačku, lenže my dvaja sa nakamarátime, takže sa snažím nahradiť cesnak zeleninou a cibuľou..)@klaudia968 , nuž nemôžeme všetci bývať blízko...)@kimlo , tomu verím,,,mám smolu ani na predošlom mieste som nemala takých skvelých kuchárov varecháčov, tu zase nemám, ale potešilo by ma to.-)@kecemis , a vieš, že by som aj súhlasila, ty a Kimlo by ste ma iste dokázali aspoň rozveseliť ,,občas,,..)@babkamt , tiež by som radšej vymenila za tekvicový prívarok fajnový s perkeltom z domáceho mäska.-)@patroveckypitrs , bolo to vynikajúce, tiež by sa mi hodilo, keby ma niekto aspoň raz za mesiac usadil k hotovému obedu..by som si aj líbovala.-)) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé slová a krásne komentáre.-)
junior
@izabella929 , ste nielen výborná kuchárka a cukrárka, ale podľa Vašich komentárov aj veľmi milá a príjemná žena. Srší z Vás veľmi pozitívna energia. Veľmi sa mi páčia Vaše recepty. Všetka česť!
izabella929
@junior ,sú na tomto portáli omnoho šikovnejšie kuchárky a pekárky..som obyčajná, slušná pracovitá a priateľská žena..neznášam hádky, ponižovanie a povyšovanie sa nad ostatných, znevažovanie práce..rada poradím, pomôžem, ale neznášam sobectvo a klamárstvo..teším sa, že sa vám páčia moje recepty..je to môj koníček a robím to s láskou..@junior , vám veľmi pekne ďakujem za komentár a zostaňte prosím mojim priaznivcom, ja vás určite nesklamem..)
babav
@izabella929 , recept je najmenej za 5* nie len prezentaciou , ale ocividne aj chutou jedla .Pripajam sa ku komplimentu , ktory vyslovil @junior , ja sa tiez tak citim ked citam tvoje recepty , z ktorych mam uz vela ulozenych v KK .... obzvlast obdivuhodne su pre mna tvoje perfektne recepty na sladko, lebo rada peciem .
izabella929
@babav ,vďaka za milé slová.-) priznám sa bez mučenia, že dnes môj obvyklý zákusok chýba, lebo som včera hodne zavárala a už sa mi do programu tento pamlsok nevošiel, ale určite priletí v nasledujúcich dňoch..ďakujem ti veľmi pekne za milý komentár.-)
jerica
@izabella929 tiež som s časom ako v kolotoči, aj keď si sadnem, tak na minútku, tú momentálne venujem tvojmu, tvojim receptom, nielen mäsko, ale koláčiky, zákusky si s radosťou pozriem a aj keby som si niektoré neuložila, stačí si otvoriť tvoj nick a mám to v jednom na výber :-) Momentálne skončili čerešne, višňočerešne, na to dozrievajú prvé bio marhule, nemám chuť ich zavárať, radšej by sme ich predali. Pekný začínajúci týždeň ti prajem, nech sa ti darí v tvojej milej záľube :-) s vareškou v ruke :-)
izabella929
@jerica ,viem, viem moja milá, čo je to drina na záhrade, mala som možnosť prežiť všetko zlé, ale aj milé najmä z krásne a bohatej úrody..nie vždy však bolo iba veselo..tiež som nestíhala, nemala som čas sa ani pozrieť do zrkadla, aby som zistila, ako ten čas strašne beží..jedna úroda naháňala druhú a zrazu som zistila, že je jeseň..viem, že som urobila chybu a nikdy sa s tým nedokážem vyrovnať a budem sa asi vyrovnávať do konca života..milovala som tam všetko, každý drobný kvietok, plody mojej krásne úrody..všetko je preč..dnes už iba s nostalgiou pozerám a nie vždy to aj dokážem, na plody práce mojich rúk.hnevala som sa,keď som sem dobehla a videla som , ako všetci majú času na rozdávanie..dnes je všetko inak a neviem, či toto čo som urobila moje srdce zvládne..rada vidím foto z tvojej prekrásnej záhrady a viem, koľko to obnáša..roky pridávajú aj únavu a preto sa nedivím, že nemáš chuť zavárať..často som sedela nad kopou bedničiek plných úrody a to bolo treba veru spracovať..často aj do noci..možno by som mala byť Bohu vďačná za to, že mi zobral tú drinu z rúk, napriek tomu nie som šťastná..nuž čo zostalo mi potešenie z varenia a pečenia..,,,s vareškou v ruke,, to snáď predsa len zvládnem..Ďakujem ti veľmi pekne za tvoj prekrásny komentár, troška si ma potešila..
jerica
@izabella , ďakujem za milé slovíčka, ver aj mne bude ľúto, neviem si predstaviť, že to raz skončí, cítim to , lebo domácnosť je len udržiavaná v čistote, nerozdvojíš sa, nuž , už len budem čakateľ, čakám kedy mi ruky narastú na chrbte . Mám rada aj v záhrade čisto pod koreňmi paprík, či rajčín, to nehovorím keď každé ráno idem na kontrolu , či nemám na rastlinách škodcov, čo dnes nič nie je bez toho aby sa nepoužil postrek, ale ako píšeš, tá radosť keď je vidieť za tebou výsledok, očká sa ti rozžiaria, kto to nepozná nepochopí.
anickaf
Ja veľmi rebrá nemusím tieto som dostala od svokry :-( tak som ich tvrdošijne ignorovala v mrazničke :-) ale veď oni za to nemôžu a tak som im dala šancu a vybrala som si tvoj recept a urobila som veľmi dobre.
izabella929
@anickaf , ďakujem pekne za vyskúšanie receptu..veľmi sa teším,že vám rebierka chutili..doporučujem veľmi vrele rebierka na karameli s vínom, to je neskutočná mňamka..mám i tento recept v mojom albume..možno ten karamel odradí, ale netreba to brať tak, na to je tam to víno, ktoré eliminuje sladkú chuť mäsa..teším sa a ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia