Pečené buchty

Pečené buchty plnené vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tieto buchty potešia nielen malých, ale aj veľkých. Cesto možno použiť na parené buchty, dukátové buchtičky.

20 minút
príprava
30-35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava ingrediencií.
  2. Do važného mlieka 250 ml dáme 2 ČL cukru, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 PL cukru, soľ na chuť 1-2 ČL, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, vajíčko a kvások.
  3. Rukou vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a nakrájame na štvorce.
  5. Keď čakáme na kysnutie cesta, uvaríme v mlieku hustý vanilkový puding, do ktorého za horúca vmiešame lekvár a necháme vychladnúť.
  6. Plech vymastíme olejom, dáme ho trocha viac, aby sme omastili buchty. Buchty plníme plnkou a ukladáme na plech vedľa seba.
  7. Cesto sa vydarilo a preto som urobila aj parené buchty.
  8. Rúru predhrejeme na 170 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Ešte za horúca buchty potrieme olejom, vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Sú vhodné pre deti na raňajky, desiatu alebo výbornú večeru. Dobrú chuť.