Pečené buchty
Pečené buchty plnené vanilkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tieto buchty potešia nielen malých, ale aj veľkých. Cesto
možno použiť na parené buchty,
dukátové buchtičky.
20 minút príprava |
30-35 minút na 170 °C |
Postup
- Príprava ingrediencií.
- Do važného mlieka 250 ml dáme 2 ČL cukru, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 PL cukru, soľ na chuť 1-2 ČL, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, vajíčko a kvások.
- Rukou vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a nakrájame na štvorce.
- Keď čakáme na kysnutie cesta, uvaríme v mlieku hustý vanilkový puding, do ktorého za horúca vmiešame lekvár a necháme vychladnúť.
- Plech vymastíme olejom, dáme ho trocha viac, aby sme omastili buchty. Buchty plníme plnkou a ukladáme na plech vedľa seba.
- Cesto sa vydarilo a preto som urobila aj parené buchty.
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Ešte za horúca buchty potrieme olejom, vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Sú vhodné pre deti na raňajky, desiatu alebo výbornú večeru. Dobrú chuť.