Pečené buchty fotorecept

diabambulkaDiabambulka, 36 ročná žena, Rajec, 2. júna 2011 19:52
Ďalšie jej recepty »

Každý máme ten svoj vyskúšaný a obĺúbený recept aj na buchty a ja sa s vami chcem podeliť o ten svoj vyskúšaný a osvedčený. Stará dobrá klasika :-)))

30 min
na 170 °C

Suroviny

540 g
300 ml vlažné
100 ml
50 g
1 ks
20 g
štipka
1 čajová lyžička
1/2 ks
z 1/2 ks
2 PL
PLNKA:
250 g
1 ks
z 1/2 ks
1 PL
1 PL
2-3 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Do vlažného mlieka si pridáme cukor a droždie ( takto si pripravíme kvások ) Múku pomiešame so štipkou soli, pridáme vajce, olej, nastrúhanú citrónovú kôru, 2PL rumu, 1/2 balíčka vanilkového cukru

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pripravený kvások.

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť.

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto nám to krásne nakyslo...

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si tvarohovú plnku : V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, citrónovú kôru, hrozienka, cukor a troška pudingového prášku ( bude dobre držať a chutiť a voňať troška vanilkovo).

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a nakrájame na menšie kúsky, ktoré budeme plniť lekvárom , alebo tvarohovou plnkou.

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ukladáme ich na vymastený plech. Natrieme olejom z každej strany, aby sa po upečení ľahko oddelili od seba. Pred pečením necháme nakysnúť. Pečieme ich do zlatohneda približne 30 minút pri 170 °C až kým sa neoddeľujú od bokov nádoby, v ktorej sa piekli :-)

    Pečené buchty (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovalo 26 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist