Pečené buchty

Pečené buchty dvoch chutí (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vymyslieť niečo cez prázdniny pre moje vnúčatá mi robí radosť.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme do misy pridáme soľ. Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Po nakysnutí kvások zapracujeme do cesta, postupne pridávame zbytok mlieka, vlažnú vodu, zbytok cukru.
  3. Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste, zakryté čistou utierkou 1/2 hodiny.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme hustý vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky.
  6. Postupne naplníme pudingom a lekvárom buchty. Plech vymastíme maslom.
  7. Naplnené plnkou ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Necháme kysnúť na plechu 15 minút. Maslo rozpustíme, zmiešame s práškovým cukrom.
  8. Maslom polejeme buchty na pekáči. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista.
  9. Po upečení necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.