Pečené buchty
Pečené buchty dvoch chutí (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vymyslieť niečo cez prázdniny pre moje vnúčatá mi robí radosť.
30 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup
- Prichystáme si suroviny na cesto.
- Múku preosejeme do misy pridáme soľ. Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, necháme na teplom mieste vykysnúť kvások. Po nakysnutí kvások zapracujeme do cesta, postupne pridávame zbytok mlieka, vlažnú vodu, zbytok cukru.
- Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste, zakryté čistou utierkou 1/2 hodiny.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme hustý vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky.
- Postupne naplníme pudingom a lekvárom buchty. Plech vymastíme maslom.
- Naplnené plnkou ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Necháme kysnúť na plechu 15 minút. Maslo rozpustíme, zmiešame s práškovým cukrom.
- Maslom polejeme buchty na pekáči. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 30-35 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť.