Pečené bravčové karé

catthy6093 - fotkacatthy6093, 31. augusta 2012

Inšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, niečo pridala a môj prvý kulinársky pokus s bravčovým vyšiel Zobraziť celý popisInšpiroval ma seriál "S talianom v kuchyni", ktorý pripravoval bravčovú panenku. Niečo som odobrala, niečo pridala a môj prvý kulinársky pokus s bravčovým vyšiel vynikajúco.

6
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 150/200 °C

Suroviny

1,5 kg
200 g
6 strúčikov
 (môžete dať aj klasický ale radšej kva
1 kilo




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, na vrchu narežeme (spravíme mriežku, zárezy cca 0,5 cm). Do zárezov poriadne votrieme rozmarín (čerstvý na drobno pokrájaný, ja som dala sušený) spolu so soľou a olivovým olejom (poprípade klasickým slnečnicovým). Mäso ešte prešpikujeme cesnakom (celé strúčiky vopchať do mäsa) a ešte raz z vrchu posolíme. Na vrch mäsa dáme plátky oravskej slaniny.

    Pečené bravčové karé - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme ešte olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 150 stupnov na 50 minút.

  3. 3

    Mäso vyberieme z trúby, pridáme posolené zemiaky pokrájané na štvrťky. Vrátime do trúby a pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200 stupňov. Tá chuť slaniny, mäsa a rozmarínu je niečo neopísateľné. Mäsko je mäkkučké, som s výsledkom naozaj spokojná :)))

  4. 4

    K mäsku som ešte spravila miešaný šalát, aby to nebolo také suché (paradajky, paprika, cibuľa a zaliať sladkokyslým nálevom) Prajem dobrú chuť.

    Pečené bravčové karé - obrázok 4

Diskusia k receptu

radulienka
Recept sa mi veľmi páči, len ja by som cesnak nakrájala na jemné plátočky a poriadne to obalila, ale to si môže každý podľa svojho, vďaka za inšpiráciu...
sovka62
Toto vyzerá úplne na zjedenie, veľmi sa mi páči. Mám rada jedlá z jedného plechu, alebo jedného hrnca, to bývajú tie najlepšie.
skye
Uz mam recept v KK, vyzera vynikajuco. Bude v nedelu na obed. Masko sa nemusi prikryvat?
frezia68
Pozerala som tiež Itala a pečené bravčové bežne prešpikujem cesnakom-pridá výbornú chuť :-) ,ale už som dávnejšie nerobila.Nemá kto taký kus zjesť :-).Vydarený recept :-)
duschko
Velmi sa mi tento recepr paci, hlavne pre jeho jednoduchost a mnozstvo surovin. Ukladam do MKK.
catthy6093
Ja som maso nezakryvala a suche vobec nebolo. Pochutnali sme si vsetci. Prespikovanie cesnakom je len pre chut masa, ale kedze sa krajalo na jemne platky, tak z cesnaku v podstate aj tak boli platky :)
hralka
páči sa mi to,mäsko sa už rozmrazuje a idem na to,páči sa mi receptík,nie je v tom nič,čo by mi nemalo chutiť
dadika1977
Vyborny recept!
Akurat som to dorobila a doma sa len zaprasilo. :)
dakujem za recept, uz ho mam odlozeny vo svojich oblubenych.
danuta1
prave ho pripravujem, namiesto anglickej slaniny som mala iba obycajnu bielu slaninu a po 30 minutach sa mi ta slanina uz rozpustila na tuk a ostali iba cosi ako skvarky :(((( no dufam ze to vysledok nejako neovplyvni. Chyba mi tu fotka po dopečení ak to ma skutočne vyzerať. A tiez info, či to kare bolo nejake nízke...moje sa mi zdá vyššie, dufam ze to prepečie dostatočne.
danuta1
pardon. fotka po dopečení je uvodna fotka....som si to neuvedomila, až teraz. :)
maximilian
Dakujem...naozaj to bolo skvele. Jednoducha priprava o to viac chutne jedlo,presne take rad pripravujem a este radsej konzumujem...mnamka...dakujem ;)
radox1
@adrian0915 (7.1.2020 15:34)

ty si co za typka,ze si na vareche zacal reagovat na prispevky stare 8rokov.a navyse to mäso suche je,aspon pre mna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia