Pečené bravčové, aneb Ako sme na intráku uvarili
Autor receptu: cottonmouth
V chladničke bravčové steaky a v bruchu hlad, tak sme so spolubývajúcou spojili sily a
suroviny a vypadlo z toho toto prekvapivo vydarené jedlo :)
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso s neurčitým názvom bravčové steaky, ktorého bolo 6 ks vyklepeme (tak akurát, nie úplne na podrážku), osolíme, okoreníme, potrieme troškou horčice a naprudko opečieme na masti.
- Mäso poukladáme na plech vymazaný masťou, naukladáme naň paradajky a papriky nakrájané na (pol)kolieska a slaninu. Môžme prípadne podliať trochou vody, ale netreba, paradajky jej pustia dosť. Plech prikryjeme alobalom a dáme piecť. Po cca 50 minútach poukladáme na mäso syr a pečieme ešte 10 minút odokryté.
- Ako prílohu podávame varené zemiaky (s troškou masla) a zeleninový šalát - paradajky, uhorku, šalát a syr (balkánsky / mozarella / podľa chuti) pokrájame, osolíme, okyslíme, zalejeme olejom a (vo vodnej lázni zohriatým) medom, posypeme oreganom. Dobrú chuť :)