Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 1. februára 2013
Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem (fotorecept)
Foto: mijaita
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

 veľké




Postup

  1. 1

    Brambory pečlivě umyjeme, překrojíme na polovinu a dáme na plech. Potřeme olejem, osolíme, pokmínujeme a přikryté pečeme při 160°C přibližně 45 min.

  2. 2

    V misce smícháme tvaroh s kolečkama naťové cibulky včetně natě, osolíme, pokapeme citronem a olejem.

  3. 3

    Upečené brambory necháme vychladnout a pečlivě vadlabeme středy. Vaničky bramborové zevnitř osolíme, vymažeme dobrým olejem a naplníme tvarohem s cibulkou. Nazdobíme salátem a kolečkama citronu.

  4. 4

    Servírujeme jako obložené chlebíčky. Velmi chutné a hezké pohoštění, předkrm nebo večeře se zákysem nebo dobrým čajem.

    Pečené brambory plněné ochuceným tvarohem (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
Pestovala som minulý rok na záhrade ten polníček, bola to krásna rastlinka, ale moc som ju v kuchyni nevyužila...možno preto, že mám málo informácii o nej...ale vyzerá okúzlujúco.-)))
mijaita
@izabell929 mně by ani nestihal dorůstat :-) Samotný, do salátu zeleninových i těstovinových, jen tak pokapany citronem a olejem, do jidla tekuteho i peceneho. Nemá výraznou chut a presto je takový "milý" :-)
garanco
Všetky moje zmysly si zaujala, krásne na pohľad, chutné na jazýčku a vôňu cítim až z obrazovky!!!
hubata
Krásny recept, variabilný: základ sú zemiaky a tvaroh a potom už len záleží na kuchárke čím sa doplní, ochutí. Niekto si dá k nim pivo, niekto víno no a ja si dám kyslé mlieko. A ešte sa mi páči že sa tieto zemiačky dajú upiecť aj v lete aj v zime. Ukladám si recept do KK, lebo by som na tvoj recept zasa zabudla. Vďaka @Mijaita aj za krásne foto a postup.
mijaita
@hubata ano, velice variabilní a me na nich nejvic bavi, ze se drzi jako chlebicky a nic z nich nepada, tvarohu se vejde hodne. Pro vic lidi vic variant a velkou misu a hlavne, slovensky tvaroh :-) Je opravdu jedinecny!
gordonko
zemiaky beriem no plnku by som iste robil inú .... bylinky nemam kde pestovať
afataga
vyborny recept, ako vidno, ide aj bez syru v crievku :-) krasne si to nafotila, polnicek sice nemam, ale pouzila by som rukolu, mam ju strasne rada




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia