Pečené batáty
Pečené batáty

Pečené batáty s cícerovou plnkou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 21. novembra 2017
Pečené batáty s cícerovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks stredne veľké
2/3 šálky
1 PL
1/2 KL
400 g uvarený
4 ks
2 KL
10 lístkov
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C, batáty umyjeme a zabalíme do fólie na pečenie. Pečieme, až kým nie sú mäkké – asi 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kokosové mlieko dobre pretrepeme a vymiešame s karí pastou dohladka. Pridáme kurkumu, cícer, nadrobno nakrájané biele časti jarnej cibuľky a dochutíme soľou.

  3. 3

    Batáty narežeme nožom pozdĺžne tak, aby sme ich nerozrezali úplne. Vidličkou vytvoríme v zemiakoch jamku, ktorú osolíme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Potom ich naplníme cícerovou zmesou a zapekáme 5–10 minút v rozohriatej rúre. Po upečení posypeme nakrájanou bazalkou, zelenou časťou jarnej cibuľky a pásikmi červenej cibule.

Diskusia k receptu

zivestriebro
To je naozaj vidno, keď niekto varí s láskou a pritom sa drží aj pri zemi, nepotrebuje hľuzovkovú majonézu, krevety ani ďalšie exotické a v našich končinách prečudesné suroviny :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia