Pečené baklažánové guľky

caterina - bez fotkycaterina, 30. marca 2015
Pečené baklažánové guľky
Foto: caterina

Pre milovnikov baklazanu mozno zaujimavy recept ;)

Suroviny

2 ks
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Baklazan si nakrajame na male kusky. Dame do pariaceho hrnca/nadoby a nechame naparit do makka. Prelozime do nadoby a nechame mierne vychladnut.

  2. 2

    Pridame nadrobno nakrajanu petrzlenovu vnat, dva zltky, sol, roztlaceny cesnak, asi 5 lyzic struhanky a lyzicu muky (mnozstvo sa moze menit podla konzistencie cesta). Vsetko spolu poriadne zmiesame (najlepsie je to miesat rukami). Hmota by nemala byt tuha. Opatrne vypracujeme gulky a jemne ich obalime v struhanke.

  3. 3

    Plech vystelieme papierom na pecenie, pokvapkame olejom a ulozime nan obalene gulky. Aj gulky mozno jemne poolejovat/pomastit. Pecieme asi 35 minut (treba sledovat) pri teplote 220 stupnov. Kto chce, moze vyprazit na panvici.

  4. 4

    Gulky mozno podavat so zemiakmi, ako prilohu alebo s paradajkovou omackou.

Diskusia k receptu

denyany
Super, privítam každý nový recept na baklažán! Toto iste urobím a viem si to predstaviť len samotné s bielym jogurtom( či smotanou) vymiešaným s cibuľkou al. cesnakom a kôprom, mňam!
cesminaz
nieco podobne som robila predvcerom,len ja som primiesala aj brokolicu kedze som ju potrebovala minut :-) Je to velmi dobre jedlo-priloha.Presne ako vravy @denyany s jogurtom je to vynikajuce ;-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept, ja asi namiesto múky skúsim dať ovsené vločky.
afataga
parada, z baklazanu ma nenapadlo robit "karbose", uz som robila z cukety, z brokolice aj z kelu, toto sa mi fakt paci, tiez ma napadlo ze vlocky miesto muky
babidka
Milujem baklazany ! Kazdy novy recept na ich pripravu vitam :-)
aleana
Pekný receptík :-) niekedy vyskúšam, keď budú baklažány v akcii.
caterina
dakujem vsetkym Ak skusite spravit s vlockami, dajte mi vediet. Tiez som nad tym rozmyslala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia