Pečená zelenina
Autor receptu: sorinka33
Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu,
prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho z jednej anglickej knižky
o jednoduchom, rýchlom a dobrom jedle :)
2-3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 230 °C |
Postup
- Tekvicu nakrájame na krúžky široké asi 2cm, lebo po upečení sa trošku scvrkne. Dužinu vyberať nemusíme.
Papriku prekrojíme vertikálne na polovice, vnútro odstránime.
Z cibule dáme preč len vrch a spodok, nešúpeme ju, aby mala po upečení lepšiu farbu - prekrojíme na polku tak ako papriku.
- Cuketu a baklažán prekrojíme ľubovoľne - na krúžky alebo kus na polku. Rajčiny umyjeme a necháme celé.
Môžeme pridať zeleninu ľubovoľne podľa chuti.
- Všetko to dáme na jemne poolejovaný plech, poukladáme, jemne polejeme olejom, okoreníme a osolíme.
- Pečieme v predhriatej rúre na 230°C asi 30 minút.
Podávame s chlebom, ním môžeme vytierať šťavu, ktorú pustila zelenina. Môžeme takisto podávať s čímkoľvek iným.