Pečená zelenina

Autor receptu: sorinka33

Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho z jednej anglickej knižky o jednoduchom, rýchlom a dobrom jedle :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Postup

  1. Tekvicu nakrájame na krúžky široké asi 2cm, lebo po upečení sa trošku scvrkne. Dužinu vyberať nemusíme. Papriku prekrojíme vertikálne na polovice, vnútro odstránime. Z cibule dáme preč len vrch a spodok, nešúpeme ju, aby mala po upečení lepšiu farbu - prekrojíme na polku tak ako papriku.
  2. Cuketu a baklažán prekrojíme ľubovoľne - na krúžky alebo kus na polku. Rajčiny umyjeme a necháme celé. Môžeme pridať zeleninu ľubovoľne podľa chuti.
  3. Všetko to dáme na jemne poolejovaný plech, poukladáme, jemne polejeme olejom, okoreníme a osolíme.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 230°C asi 30 minút. Podávame s chlebom, ním môžeme vytierať šťavu, ktorú pustila zelenina. Môžeme takisto podávať s čímkoľvek iným.