Pečená zelenina

sorinka33 - fotkasorinka33, 24. marca 2012
Pečená zelenina
Foto: sorinka33

Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho Zobraziť celý popisToto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho z jednej anglickej knižky o jednoduchom, rýchlom a dobrom jedle :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Tekvicu nakrájame na krúžky široké asi 2cm, lebo po upečení sa trošku scvrkne. Dužinu vyberať nemusíme. Papriku prekrojíme vertikálne na polovice, vnútro odstránime. Z cibule dáme preč len vrch a spodok, nešúpeme ju, aby mala po upečení lepšiu farbu - prekrojíme na polku tak ako papriku.

  2. 2

    Cuketu a baklažán prekrojíme ľubovoľne - na krúžky alebo kus na polku. Rajčiny umyjeme a necháme celé. Môžeme pridať zeleninu ľubovoľne podľa chuti.

  3. 3

    Všetko to dáme na jemne poolejovaný plech, poukladáme, jemne polejeme olejom, okoreníme a osolíme.

  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre na 230°C asi 30 minút. Podávame s chlebom, ním môžeme vytierať šťavu, ktorú pustila zelenina. Môžeme takisto podávať s čímkoľvek iným.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja som si nedávno tiež piekla zeleninku, chutila mi tak nasladko, mrkvička, paštrnák, cuketa, zemiak, baklažán a j tá cibuľa a cesnak tam boli okrem iného, bolo to dobré, znovu si spravím.
marianne
Vynikajúca kombinacia, ďakujem, neodolala som, chcela som mať na obed, pustila som sa do nej hneď...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia