Pečená zelenina v tortille

ellie2012 - bez fotkyellie2012, 7. januára 2013

Môžete použit hocijakú zeleninu, aká vám zvyši. Upiecť/ugrilovať sa dá všetko:)

7
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 menšia
3 - 4
2
1 z konzervy
4
6 - 8
podľa potreby
2 ČL
2 ČL
2 ČL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cuketu na menšie kúsky. Potom aj cibuľu na štvrtinky, čiže nám vzniknú štvorčeky. Oboje dáme na plech a začneme koreniť majoránkou, oreganom, bazalkou a mletou červenou a štiplavou paprikou. Pokvapkáme trochou olivového oleja a rukami premiešame, aby sa koreniny dostali všade. Na vrch poukladáme na kolieska nakrájané rajčiny, ktoré takisto pokoreníme všetkými koreninami, ale už nemiešame. Dáme zapiecť do rúry na cca 25m minút na 200 stupňov. (Dĺžku a teplotu prispôsobte svojej rúre). Ja som cca 5min. pred vybraním z rúry posolila celu zmes.

  2. 2

    Medzitým ako sa nám zapeká zelenina dáme si ohriať fazuľu z konzervy. Stačí zopár minút, resp. podľa návodu na konzerve.

  3. 3

    Keď sa zelenina dopečie, plníme tortilu. Najprv zmesou pečenej zeleniny(cuketa, cibula, rajčina), na to za dve lyžičky fazuľe, na to salsu (dá sa kúpiť v obchode urobená), na to na postrúhaný tvrdý syr (ja som použila cheddar) a kto ma rád, aj na drobno nakrájanú jarnú cibuľku. Zroľujeme a dáme na gril na 20-30 sekúnd. Ak nemáme gril, tortilu ohrejeme v mikrovlnke, rúre alebo podľa inštrukcii na obale. Môžme podávať s extra salsou navyše v kelímku/nádobke na namáčanie.

    Pečená zelenina v tortille - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia