Pečená zelenina s plackami

orchidea - fotkaorchidea, 18. júla 2012
Pečená zelenina s plackami
Foto: orchidea

Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, čo si dopestujem v záhrade. Dnešný obed som Zobraziť celý popisLeto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, čo si dopestujem v záhrade. Dnešný obed som možno aj prehnala ale nech...:)

Suroviny

 strúhaný




Postup

  1. 1

    Pôvodne mali byť na obed len cuketové placky. Neviem či má význam písať recept, je ich tu už niekoľko, ale ak by niekoho inšpiroval môj recept tak tu je: (Množstvá nech si každý upraví podľa potreby). Nastrúham nahrubšie cuketu, posolím ju a nechám postáť aby pustila šťavu. Potom šťavu zlejem a pridávam: pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, mletú rascu, majoránku, trošku vegety, vajíčka, detskú krupicu alebo hladkú múku. Niekedy dávam aj jedno aj druhé. Cesto nechám chvíľu postáť a vyprážam placky.

  2. 2

    Kým som robila placky, piekla sa mi zeleninka.

  3. 3

    Misku som vytrela olejom, poukladala som na kolieska nakrájanú neošúpanú mladú cuketu, posypala som ju soľou a grilovacím korením na zeleninu, nakrájaným cesnakom. Potom som navrstvila nakrájanú papriku, paradajky, cibuľu. Všetko som ešte posypala majoránkou a troškou vegety (nemusí byť), bazalkou a dala som piecť.

    Pečená zelenina s plackami - obrázok 3
  4. 4

    Pred koncom pečenia som zeleninku posypala syrom a krátko zapiekla.

Diskusia k receptu

kuchticka
Taketo jedla mozem a robim podobne. Prestala som zeleniny dopredu uvarit. Radsej ju dam na pekacik do rury na vysoku teplotu na asi 10 minut pokvapkanu olive oil, posolenu a vysledok je vynikajuci. Zeleninu milujem, najma ked je z mojej zahradky. Tie tvoje placky vyzeraju uzasne!!! mam na ne chut prave teraz - nam, nam.
rea1
v sobotu na obed. a na veceru. a ak by nebodaj nejaka placka zvysila, tak aj v nedelu na ranajky. super. :-)))
používateľ nemá avatar
plk
plk
Robim podobne a doporucujem. Kto chce byt extra-special-husto-kruto :-) vegetariansky (ako ja), nedava vegetu a grilovacie korenie a pecie placky v rure a nie na oleji v panvici. Chuti tiez vyborne. Fajn recept.
eraserhead
@plk ty si vegetarián?
vegeta rian nemôže jesť vegetu a grilovacie korenie? je k tomuto nejaké racionálne vysvetlenie?
astheart
Pečená zeleninka je prima! Jen do té cukety se nemůžu už léta přinutit.... Sestra z ní peče buchty, tak jako vařecháčky, dělá i ty placky a mně to nejde.....
evilauri
krasne to vypada, dobra inspiracia,ja som zeleninku nezapekala uz ani nepamätam....mnam, uz aj ukladam:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia