Pečené zemiaky

Pečená tekvica so zemiakmi, dip z avokáda a vôňa verbeny (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Ľahké letné jedlo plné chuti a vône.

2-4
porcie
20 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lieskové oriešky namočíme do misky s vodou. Zapneme rúru na 200 stupňov. Tekvicu a zemiaky umyjeme a očistíme, pokrájame na drobnejšie kocky, alebo na tenšie mesiačiky. Plech vytrieme maslom a tekvicu so zemiakmi naň poukladáme. Pomedzi ne poukladáme očistenú cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pokrájaný cesnak. Lieskovce vyberieme z vody, nasekáme a poukladáme na zeleninu. Zalejeme olejom, posolíme, okoreníme, pridáme posekané bylinky a semienka. Navrch poukladáme syr nastrúhaný na bočnej strane strúhadla. Plech zakryjeme papierom na pečenie a vložíme do rozohriatej rúry. (Pol hodinu som piekla s papierom, potom som ho odstránila a dopiekla 20-30 minút s tým, že som zeleninu na plechu premiešala vareškou.)
  2. Kým sa v rúre tekvica so zemiakmi pečie, pripravíme dip: avokádo umyjeme, olúpeme, pokrájame a vložíme do nádoby na mixovanie. Pridáme za hrsť namočených lieskových orechov z misky, všetky ostatné ingrediencie a zmixujeme.
  3. Upečená zelenina je mäkkučká a má na vrchu chrumkavú chrastičku zo syru.
  4. Svieže, ľahké a časovo nenáročné letné jedlo je hotové.
  5. Dobrú chuť! :)