Pečená špikovaná krkovička

andrea161 - fotkaandrea161, 30. mája 2013
Pečená špikovaná krkovička
Foto: andrea161

Pôvodne som chcela robiť sviečkovú omáčku k tomuto mäsku, ale nemala som všetko čo na ňu treba. Myslím, že táto omáčka je výborná a Zobraziť celý popisPôvodne som chcela robiť sviečkovú omáčku k tomuto mäsku, ale nemala som všetko čo na ňu treba. Myslím, že táto omáčka je výborná a robila som k tomu domácu knedľu....možno vás to osloví ;)

20 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
1 ks
1 ks
1 ks
250 ml
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Krkovičku si umyjeme a osušíme (môžete použiť aj br. karé). Do stredu mäska urobíme rez a vložíme klobásu. Mrkvu a zeler očistíme, nakrájame na tenké pásiky (2-3 pásiky z mrkvy aj zo zeleru, zvyšok pôjde do omáčky) a prešpikujeme mäsko. Keď to máme hotové, mäsko osolíme a okoreníme. Obalíme v múke a celé ho opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Kým sa mäsko opeká očistíme a nakrájame si cibuľu nadrobno, zvyšnú mrkvu a zeler (rovnaké množstvo) si pokrájame na kocky. Mäsko medzitým otáčame. Keď je hotové vyberieme a dáme do pekáča. Podlejeme vodou, v ktorej sme si rozmiešali 1PL vegety. Dáme piecť na 200 °C 1hod. a 45 min. Poslednú pol hodinu mäsko polievam šťavou.

  3. 3

    Do výpeku dáme cibuľu. Keď začína zlatnúť pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a chvíľu orestujeme. Pridáme 2 PL hladkej múky a miešame. Zalievame studenou vodou. Podľa toho koľko chcete mať omáčky. Prípadne, keď budete mať málo husté, tak omáčku ešte zatrepete. Osolíme, okoreníme a varíme cca 20 min. Potom pridáme smotanu na varenie a ešte chvíľu povaríme. Ja som pridala aj trochu šťavy, v ktorej sa pieklo mäsko, ale nemusí byť. Odstavíme, prípadne dosolíme a pridáme citrónovú šťavu ( podľa chuti). Podávame s knedľou....ja som robila domácu, dúfam, že je to vidno ;)

Diskusia k receptu

bojar
to je ono, až skončím s dietou už varím
danulatenko
...ja poprosim recept na tu krasnu domacu knedlicku... urcite "pichla" do vacku aj masko... :)
andrea161
Knedľu robím od oka....asi 1/2 kg polohrubej múky, 1 vajce, pol balíčka sušených kvasníc (ak máte čerstvé kvasnice, tak 1/2), vlažné mlieko (neviem koľko, no podľa hrnčeka asi tak 250-300ml), soľ. To mliečko radšej postupne, pretože naozaj neviem koľko dávam. Ak použijete čerstvé kvasnice, treba si najskôr urobiť kvások. Do vlažného mlieka dať trošku cukru a roztrúsiť kvasnicea nechať naboptnať. Sušené stačí vysypať do múky.Vymiesim si cesto. Cesto je dobre vymiesené, keď sa odliepa od misky. Potom ho jemne poprášim z múkou, misku zavriem a dám na teplé miesto vykysnúť cca 45 až 60 min. Po vykysnutí vyberiem na pomúčenú dosku a prekrojím na polovicu. Vytvarujem knedľu, ale to by chcelo asi foto ;) potom ich prikryjem utierkou a nechám ešte podkysnúť, kým mi zovrie voda. Do pekáča dám variť vodu. Keď voda vrie, vložím jednu knedľu do vody, prikryjem a varím 18 min. Keď je hotová, vyberiem ju na tanier, popichám špajdlou a potriem jemne olejom. Potom dám variť druhú.Vychladnutú pokrájam.....Tak dúfam, že som pomohla aspoň trošku ;)
evanaaa
Toto je ozaj pekný recept, len sa chcem spýtať, tú zeleninu netreba rozmixovať ako pri sviečkovej? Ináč, čo sa týka knedle, mám radšej parenú, varená sa mi zdá hutnejšia a trochu mazľavá.
andrea161
Nerobila som ju ako sviečkovú....Chcela som mať kocky zeleniny, ale ak chcete, kľudne rozmixujte. Mne chutia knedle varené aj parené....Môjmu manželovi viac chutia varené, tak robievam tie. A ja ich nikdy nemám mazľavé
kimlo
Uz som sa zhrozil ze mi tento recept usiel, ale nastastie zistujem ze ho mam ulozeny... 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia