Pečená pohánková fašírka

ferrerodessire - fotkaferrerodessire, 6. júna 2014

hľadala som recepty na pohánkové fašírky ale skoro vždy boli smažené na oleji alebo tam boli ingrediencie, ktoré som zasa nechcela použiť, tak som Zobraziť celý popishľadala som recepty na pohánkové fašírky ale skoro vždy boli smažené na oleji alebo tam boli ingrediencie, ktoré som zasa nechcela použiť, tak som sa rozhodla vyskúšať fašírky ale pečené v rúre.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
4 ks čerstvé celé
 na vymastenie pekáča
3 ks




Postup

  1. 1

    na troške oleja som osmažila cibuľu, pridala sparenú pohánku, premiešala a zaliala dvojnásobným množstvom vriacej vody. Na miernom ohni sa pohánka dorobila a nechala som ju vychladnúť.

    Pečená pohánková fašírka - obrázok 1
  2. 2

    vychladnutú pohánku som zmiešala s celými vajciami, pridala korenie, papriku, vegetu, majoránku a najemno nasekanú cibuľu ( tú už dajte podľa to aké množstv o máte radi ). Všetko som vymiešala mixérom na hustú kašu.

    Pečená pohánková fašírka - obrázok 2
  3. 3

    a nakoniec dala do maslom vymasteného pekáča. piekla som na 180 stupňou asi 30 minút.

    Pečená pohánková fašírka - obrázok 3
  4. 4

    a hotovo :-) podávajte s varenými zemiakmi alebo šalátom čo kto má rád. Dobrú chuť

    Pečená pohánková fašírka - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia
Ja fasirky uz vobec nevyprazam. Robim ich vo forme na chlieb ako sekanu, alebo vo forme na muffiny. Pohankove robim casto, pridavam do nich aj rimsku rascu, da im orientalny nadych a sedi k orieskovej chuti pohanky.
huck
Vdaka za recept. Pohanka je super zdrava a zial, tak malo zastupena na nasich stoloch.
deria
dnes som upiekla túto fašírku a bola výborná.Na rozdiel od receptu som pridala aj cesnak a miesto vegety som ochutila bylinkovou soľou.Podľa rady @fr ézie som pridala aj rímsku rascu. Fašírka bola na náš vkus pomerne suchá, ale nabudúce skúsim pridať viac oleja pri restovaní cibuľky, alebo možno pomastím vrch fašírky. Díki za zdravý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia