Pečená plnená paprika

moli - fotkamoli, 4. júna 2010
Pečená plnená paprika
Foto: moli

Tento recept som dostala od susedy, ktorej som dala svoj vlastný recept na Pizzu a ona mi darovala za odmenu tento.Je fantastický na letné Zobraziť celý popisTento recept som dostala od susedy, ktorej som dala svoj vlastný recept na Pizzu a ona mi darovala za odmenu tento.Je fantastický na letné obedy , či večere, výborný za tepla ale je perfektný a osviežujúci aj za studena.Ja zvyknem papriku nahradiť aj cukinou alebo baklažánom.Podáva sa s čerstvým pečivom podľa vlastnej chute.

8-10
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

7-8 ks
plnka:
2 ks
1 ks
3 ks
3 ks
2 ks
350 g
350 g




Postup

  1. 1

    Umyté papriky po dĺžke prekrojíme a zbavíme žiliek a semienok, zľahka osolíme a položíme ich na plech ktorý sme jemne potreli olejom

  2. 2

    Zhotovíme plnku:2 celé vajcia vyšľaháme vo väčšej nádobe so šľahačkou, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, strúhaný Eidam, na kocky nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú salámu ktorú môžeme nahradiť aj Oravskou slaninou a na koniec vmiešame na drobné kocky nakrájané 2 krajce chleba.Všetko spolu dobre premiešame a plníme do nachystaných prepolených paprík.

  3. 3

    Pečieme cca 30 minút na 180-200 stupňoch celzia.Asi po 15-20 minútach teplotu pečenia znížime.Keď spodok paprík chytá hnedá farba máme dobrotu hotovú. :-)

Diskusia k receptu

moli
Teší ma že Ťa zaujal "enerrgizer" :o)))
sracz
Zneje to veľmi lákavo (vábivo?)! Papriku môžem(E) na všetky spôsoby; od detstva na BG spôsob - určite časom pridám, len čo nafotím; ale takto to nepoznám. Bars fajne, vonia to aj tu, až za oceánom. Blahoželám k super-dobrej práci a ďakujem za inšpiráciu! Dozdziveňa!
zitar
Mohlo by sa to dať aj na gril, vyzerá to fajnovo.
moli
@zitar naozaj dobrý nápad dať to upiecť na gril.Treba vyskúšať :o)))
moli
@sracz ďakujem :o) Naozaj vonia celý činžiak, nie len naše poschodie, keď pečiem túto dobrotu, je to fantastická vôňa ešte lepšia chuť :o))) Určite sa oplatí to aspoň raz vyskúšať :o)
tatranka
Vôňu tejto plnenej a zapečenej papričky cítim až ku mne .Robím niečo podobné s baklažánom,cuketou.No ale nie je to paprika Určite vyskúšam.
moli
@tatranka , aj ja zvyknem túto plnku plniť aj do cukety aj do baklažánu a je to fakt výborné aj tak!A vonia naozaj celý 12 poschodový činžiak keď pečiem na deviatom túto dobrotku! :o)
sailero
dakujem, ukladam. toto spapa aj moja dcera, ja a nas maly havkac musi tiez ochutnat malicky kusocek.
pivonka
Paprika mi robí kyselinu, ale na cukete vyskúšam.
moli
Budem rada ak sa prídete raz aj pochváliť ako chutilo :o)
mooncika89
výýýbornéééé!!!! ja som tma pridala este cibulku vopred pripravenu do sklovita....a uuuzasnee to bolo :)..super recept ;-)...zboznujem recepty typu "co dum da"
moli
Teším ma že chutííííííííí :)
A ĎAKUJEM ZA KOMENT!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia