Pečená plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Plnenú papriku robievam varenú no dnes som skúsila pečenú, je to síce časovo náročnejšie, ale chuť mäska je výraznejšia,,,taká fašírková, dizajn papriky je troška pokrčený, napriek tomu má chrumkavú a lahodnú chuť, lepšie je použiť "mäsovejší" druh papriky, nie klasickú zeleninovú.

7
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Varené (ako správna gazdinka použijem varené mäsko, ktoré mám v mrazničke z nedeľnej polievky alebo zostatky z pečeného kuriatka alebo mäsa), surové mäso, cibuľu, cesnak pomelieme pridáme vajíčko, soľ a korenie a spracujeme fašírkovú hmotu, papriky očistíme, umyjeme (jednu tenkú si odložíme) ostatné naplníme mletým mäskom, zo zostatku mäsa vytvarujeme guľky, dáme na pekáč, podlejeme troškou vody, prikryjeme a dáme piecť
  2. po pol hodine pečenia otočím a dopekáme odokryté ďalšiu pol hodinu
  3. upečené papriky a guľky preložíme na menší plech a výpek zalejeme vodou, prelejeme do hrnca v ktorom budeme robiť omáčku
  4. do výpeky prilejeme pasírované paradajky (ja som použila z výherného balíčka od Podravky) a potrebné množstvo vody na omáčku
  5. ochutíme cukrom, soľou, prípadne aj korením či hovädzím bujónom, pridáme na kolieska nakrájanú odloženú papriku a necháme zovrieť, zahustíme obvyklým spôsobom, ja zahusťujem múkou rozhabarkovanou vo vode a pred odstavením zjemníme smotanou
  6. podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.