Pečená paprika s B-čkom na druhú - balkánsky syr a ryža Basmati

Autor receptu: andiss

V tomto období už môže niekomu paprika prerastať hlavou, avšak ja ju môžem stále. Či už ako prílohu, v šaláte, na spôsob leča...no dnes som sa rozhodla dať ju na pekáčik. Nesmela chýbať ryža Basmati a balkánsky syr.

1
porcia

Postup

  1. Papriku si prekrojíme na polovicu, očistíme, odzrniečkujeme. Jednu polovicu si necháme, zvyšok nakrájame na kocky. Pridáme očistenú mrkvu. Ja som mala mrazenú - chvílku ponorenú vo vode. Zeleninu dáme na pekáčik, ochutíme a potrieme olivovým olejom. Zvyšok oleja a korenín z rúk " prenesieme " na odloženú polovičku papriky. Tiež potrieme a naplníme balkánskym syrom a olivami pokrájanými na koliečka. Pečieme zhruba 20 minút. Paprika je už mäkkučká, ale zároveň je stále fresh - chrumkavá. Je to ako pri cestovinách -> al dente.
  2. Ryžu varíme klasicky okolo 8 minút v osolenej vode. podávame kľudne ešte s prídavkom balkánskeho syra na vrchu zeleninky :)) Aspoň trošku farby na tanieri, keď nie vonku na oblohe..