Plnená pečená kačka
Pečená mladá kačica s broskyňovo-kuracou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Ide zima, tak niečo na zohriatie. Táto kačka s takouto plnkou je ako liek na túto ťažkú dobu. Kto neochutná, nevie o čo
prichádza.
6 - 8 porcií |
15 minút príprava |
170 minút na 180 °C |
Postup
- Broskyne z kompótu necháme odkvapkať v sitku. Kuracie prsia pokrájame na menšie kusy, aby vošli do mlynčeka na mäso.
- Mäso, broskyne a tvrdé rožky zomelieme. Všetko čo ide na plnku dáme do misy a vymiešame, aby plnka nebola riedka. Múkou upravíme hustotu plnky. Dostatočne osolíme. Plnka pri ochutnaní vám musí chutiť.
- Kačicu sme si vopred dobre osolili. Soľ vtierame rukou do mäsa aj vnútro kačice. Tak isto aj potrieme celú kačku rascou. Naplníme ju plnkou a uzavrieme otvor, buď zošijeme alebo spojíme ihlicami.
- Najlepšie je to spraviť v rímskom hrnci. Podlejeme nálevom z kompótu. Nič iné - ono si to masť pustí. Vložíme prikryté do rúry, ktorú zapneme na 220 °C na pol hodinu. Potom prepneme teplotu na 180 °C na 120 minút. Po tejto dobe dáme vrch hrnca preč a dopečieme za častého polievania do červenej farby. Mne sa to pieklo ešte 20 minút. Čas a teplotu si prispôsobte vlastnej rúre.
- Po tejto dobe máme kačku ako vymaľovanú a pripravenú na liečenie imunity. Tie broskyne tam dodali ohromnú chuť.
- Už len naporciujeme plnku a mäso. Prílohu si zvoľte podľa uváženia. Ja som zvolil zemiaky spravené na pare a štuchané s výpekom z hrnca.