Pečená krkovička

Autor receptu: mike200

Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú, kde môže byť jedným jedlom viac chodového menu.

6
porcií
90 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku bez kosti po predchádzajúcej predpríprave na jednej strane nožom narežeme.
  2. Potom si nadrobno pokrájame veľkú cibuľu a cesnak. Potom mäso z oboch strán okoreníme grilovaním korením.
  3. Do pekáča pridáme olej a následne ho na šporáku rozpálime.Do rozpáleného oleja vložíme mäso a z každej strany opečieme, aby povrch získal peknú a hnedú farbu.Potom mäso okoreníme rascou .
  4. Pridáme pokrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Počas pečenia mäso kontrolujeme po 20 minútach a pridávame do výpeku vodu. Podľa potreby prilievame svetlé pivo a povrch každých 20 minút polievame výpekom. Pečieme v pekáči najskôr zakryté celkovo 60 minút.
  5. Po 60 minútach pekáč odkryjeme, pridáme cesnak, majorán a zapečieme celkovo 20 minút a to 10 minút s vrchnej a 10 minút zo spodnej strany mäsa.
  6. Po dokončení pekáč odokryjeme a mäso necháme odpočinúť. Podávame s domácou kysnutou knedľou a červenou dusenou kapustou. Kapusta môže byť aj sterilizovaná. Na záver prajem všetkým dobrú chuť.