Pečená krkovička
Autor receptu: mike200
Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú, kde môže byť jedným jedlom viac chodového menu.
6 porcií |
90 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku bez kosti po predchádzajúcej predpríprave na jednej strane nožom narežeme.
- Potom si nadrobno pokrájame veľkú cibuľu a cesnak. Potom mäso z oboch strán okoreníme grilovaním korením.
- Do pekáča pridáme olej a následne ho na šporáku rozpálime.Do rozpáleného oleja vložíme mäso a z každej strany opečieme, aby povrch získal peknú a hnedú farbu.Potom mäso okoreníme rascou .
- Pridáme pokrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Počas pečenia mäso kontrolujeme po 20 minútach a pridávame do výpeku vodu. Podľa potreby prilievame svetlé pivo a povrch každých 20 minút polievame výpekom. Pečieme v pekáči najskôr zakryté celkovo
60 minút.
- Po 60 minútach pekáč odkryjeme, pridáme cesnak, majorán a zapečieme celkovo 20 minút a to 10 minút s vrchnej a 10 minút zo spodnej strany mäsa.
- Po dokončení pekáč odokryjeme a mäso necháme odpočinúť. Podávame s domácou kysnutou knedľou a červenou dusenou kapustou. Kapusta môže byť aj sterilizovaná.
Na záver prajem všetkým dobrú chuť.