Pečená krkovička

mike200Mike200, 37 ročný muž, 22. októbra 2011 18:25
Ďalšie jeho recepty »

Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú, kde môže byť jedným jedlom viac chodového menu.

6
porcií
90 min
príprava
80 min
tepelná úprava

Suroviny

kg 1,3 bez kosti
1 kus veľká
3 strúčiky
lyžička 3
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Krkovičku bez kosti po predchádzajúcej predpríprave na jednej strane nožom narežeme.

  2. 2

    Potom si nadrobno pokrájame veľkú cibuľu a cesnak. Potom mäso z oboch strán okoreníme grilovaním korením.

  3. 3

    Do pekáča pridáme olej a následne ho na šporáku rozpálime.Do rozpáleného oleja vložíme mäso a z každej strany opečieme, aby povrch získal peknú a hnedú farbu.Potom mäso okoreníme rascou .

  4. 4

    Pridáme pokrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Počas pečenia mäso kontrolujeme po 20 minútach a pridávame do výpeku vodu. Podľa potreby prilievame svetlé pivo a povrch každých 20 minút polievame výpekom. Pečieme v pekáči najskôr zakryté celkovo 60 minút.

  5. 5

    Po 60 minútach pekáč odkryjeme, pridáme cesnak, majorán a zapečieme celkovo 20 minút a to 10 minút s vrchnej a 10 minút zo spodnej strany mäsa.

  6. 6

    Po dokončení pekáč odokryjeme a mäso necháme odpočinúť. Podávame s domácou kysnutou knedľou a červenou dusenou kapustou. Kapusta môže byť aj sterilizovaná. Na záver prajem všetkým dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist