Pečená koreňová zelenina k treske fotorecept

sracz - fotkasracz, 4. novembra 2014
Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept)
Foto: sracz

Vďaka Tvojemu vareniu sa dnes nezmestím do väčšiny krásneho obsahu mojeho šatníka!!! … s vyčítavým pohľadom mi oznámilo moje nežné, krajšie, múdrejšie a milšie Zobraziť celý popisVďaka Tvojemu vareniu sa dnes nezmestím do väčšiny krásneho obsahu mojeho šatníka!!! … s vyčítavým pohľadom mi oznámilo moje nežné, krajšie, múdrejšie a milšie JA! RobmE s tým niečo! Diskusia @silvi „Potrebujem schudnúť“, s výbornými komentármi, iba potvrdzuje, že riešenie problému nabralo širokospektrálny rozmer. Ja, naviac, sa trápim aj so žalúdkom a pankreasom, takže „rozlúčka“ s klasickými prílohami je mi naozaj na prospech. Navyše som objavil aj novú výbornú chuť pečeného koreňa petržlenu!

2÷3
porcie
12÷15 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

6 ks
6 ks
6 ks
10 - 12 ks
4 filety (mrazená)
podľa chuti g
podľa chuti g
2 - 3 PL
2 - 3 PL
1 PL
6 - 8 ks
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    do slova a do písmena sa nejedná o nič „svetaborného“; vybranú koreňovú zeleninu (možným doplnením sú aj tzv. „orechové“ biele i červené /purpurové/ zemiaky, rutabaga, mladá cuketa, paprika,…, kápia, mladý hrášok, šampiňóny a inšô) som dobre umyl pod tečúcou vodou a pokrájal; rozložil po pekáči, pokropil rastlinným olejom, posolil a oeMČeKoval, premiešal rukami, elektrickú rúru nechal predohriať na 210 °C (425 °F)

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do druhého pekáča som rozložil filety tresky a podobne ako zeleninu ich obojstranne „ošetril“ olejom, soľou a čMČK (čerstvo Mletým Čiernym Korením)

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pekáč s koreňovou zeleninou som na 15´ vložil do vyhriatej rúry, potom som zeleninu zhrnul ma jednú stranu a vložil pokrájané hlavičky ružičkového kelu (vzápätí opäť olej, soľ, čMČK)

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a tentoraz spolu s treskou vrátil na 6´ do rúry,

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom vybral (véééľmi óóópatrne), filety otočil, zeleninu premiešal, oboje pokryl „hoblinkami“ čerstvého masla, vrátil na posledných 6´ do rúry a dopiekol

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    servírované na plytkom tanieri to potom vyzeralo takto, … tentoraz som citrón nahradil pomarančovými segmentami, ozdobil vetvičkou čerstvej petržlenovej vňate a dobrú chuť!

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    aj tohotoročný halloween u našich susedov bol privítaný s „bláznivou výzdobou“

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    u nás sa síce svieti, ale sviečkami zažatými na stole, sme si pripomenuli sviatok Všetkých Svätých a zároveň si uctili aj pamiatku našich najdrahších zosnulých

    Pečená koreňová zelenina k treske (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jozka2
Dobre dietne,ale skus objavit aj chut peceneho korena ligurceka.
jarunka
Tiez robievame velmi nam to chuti. Zdrave a dobre.
patroveckypitrs
Plne to schvalujem tiez rad pridavam do pecenia zeleninu aj ovocie. Co uz urobim doktori ma o tom presviecaju ze je to lepsie. Po prve chvile sa tazko zvyka, ale potom clovek pride na to ako je to stravitelnejsie. No ovsem raz za cas treba zhresit aby sme si mohli spytovat svedomie no nie? Recept hodnotim kladne a drzim palce nech to dlllho vydrzi.
capko
Dobré mňám mňam niet čo iné dodať.
pusta
perfektná príloha, nielen k rybe, výborná aj samostatne
*****
sracz
Srdečne Vás všetkých pozdravujem, ďakujem za "nakuknutie" a milé slová! Želám Vám krásne dni, plné hrejivého slnka a úprimných úsmevov dobroprajných ľudí!
jatea
Musím pochváliť. Robievam aj ja, a chutí nám.
marianne
a toto by aj na zajtra mohlo byt,vsetko mame:-) vdaka za inspiraciu
evanaaa
Milý @sracz , rybka - treska je chutná a tá pečená zeleninka tiež, aj ja som už raz skúšala, mne sa na tom páči tá nasladlá chuť, a tuším si znovu spravím. Ja som dala aj paštrnák, ver, hodil sa, bol výborný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia