Pečená kapie s fetou

mijaita - fotkamijaita, 22. júna 2015
Pečená kapie s fetou
Foto: mijaita

Výborná pomazánka, takový jen malý předkrm, chuťovka.

Suroviny

1/2 ČL
Chlebová topinka:




Postup

  1. 1

    Kapii opeču na pánvi nebo v troubě dokud se na ní nedělají černé puchýře. Horkou zavřu do mikrotenového sáčku, nechám zapařit a zchladnout. Sloupnu tenkou slupku. (peču vždy hodně kapií a ukládám do mrazáku)

  2. 2

    Kapii utřu nožem jako česnek nebo v úzké nádobě rozmixuju tyčovým mixerem.

  3. 3

    Do kašičky přidám půl lžičky červené papriky, nadrobím kus fety a rozmačkám a spojím všechno vidličkou, aby zůstaly kousky fety.

  4. 4

    Chleba nasucho opeču, potřu (posprejuju) olivovým olejem a mažu tou vynikající pomazánkou.

Diskusia k receptu

mijaita
Divam na tvoji, dalsi do sbirky. Diky! Koupis u vas fetu ?
methi
Fetu nezozeniem, len paneer. Ale mozno by to bolo fajn z odteceneho jogurtu.
gabriele
ja robim takmer fuziu receptov @methi a @mijaita...kedysi davno som nasla recept na rumunskych strankach...vyskusala som ho...je to velka dobrota...pecena kapia, prava bryndza, tlcene orechy....rumuni to podavaju hlavne ku grilovanej zelenine
methi
Dakujem za link @radost Momentalne ani tvaroh nerobim, je prilis horuco a mlieko mi zacne smrdiet skor, nez sa zrazi. Mozno v zimnych mesiacoch skusim vyrobit ten balkansky. Aspon sa zas nieco nove naucim.
mijaita
@radost recept sice dobry, ale 250g tvrdeho tvarohu je snad drazsi ne ctvrt kila fety :-) A navic chutna jak odvodnene a odtucnene piliny.
Snad kdyby @methi to mohla udelat z paneeru.
kecemis
@mijaita vdaka za chutnu pomazanku. Je vyborna. Ja som si ju trosicku upravil. Ku kapiam som dal piect aj habanero. Pouzil som sice len polovicu habanera, ale naramne sa tam hodila.
mijaita
@kacemis mne by se tam take hodilo, ale kdyz ji nedelam jen pro sebe, nemuzu ji priostrit, moje okoli to nerado. Krome toho, v Recku jsem se s tim nesetkala. Samozrejme, to neznamena, ze si nemuzeme recept vyladit do nasich ust, ze? :-) Dobre jsi udelal!
elixir
Vyzerá veľmi dobre, isto dobre chutí na chrumkavom chlebe :)
alzbetka2
@mijaita , mali sme vynikajúce raňajky, namiesto fety som dala nivu, nakoľko fetu nemusím, nátierka bola super aj tak, určite som nerobila poslednýkrát, ďakujem za receptík




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia