Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami

Autor receptu: babkamt

Manžel na jar rád kupuje kačky a husi.Ručne ich kŕmi a ja mám potom robotu s čistením a pečením.

Postup

  1. Kačku som večer nasolila,dala do chladničky do druhého dňa.Ráno som ju trochu umyla,dala piecť do rúry vyhriatej na 150°C.Zakryla som plech alobalom.Zakryté som ju piekla 3,5 hodiny.
  2. Potom som zvýšila teplotu na 200,kačku som pokropila mliekom,aby dostala peknú farbu.Kým sa piekla kačka,zarobila som na knedľu.Nastrúhala som kapustu.Na oleji som udusila nakrájanú cibuľu,Pridala som cukor,nechala skaramelizovať, kmín,kapustu a podliala som to trochou vody.Osolila som ju a okorenila mletým čiernym korením.Po 15 minútach som dala ocot.Kapustu som poprášila trochou múky,aby som ju zahustila,chvíľu prevarím a hotovo.
  3. Medzitým mi vykyslo cesto na knedľu.Sformovala som 4 knedle,nechala cvíľu podkysnúť . Varila som ich 20 minúť na pare.
  4. Slepačia polievka sa dovárala.Mala som dilemu,čo do nej zavarím?Spravila som domáce slížiky.
  5. Lokše som spravila v sobotu,takže kto chcel,mohol si dať kačacinu s lokšami.
  6. Ku kávičke sme si dali kúsok torty,teda,kto vládal.