Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami

Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 9. septembra 2011 14:48Ďalšie jeho recepty

Manžel na jar rád kupuje kačky a husi.Ručne ich kŕmi a ja mám potom robotu s čistením a pečením.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Kačku som večer nasolila,dala do chladničky do druhého dňa.Ráno som ju trochu umyla,dala piecť do rúry vyhriatej na 150°C.Zakryla som plech alobalom.Zakryté som ju piekla 3,5 hodiny.
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 1

2

Potom som zvýšila teplotu na 200,kačku som pokropila mliekom,aby dostala peknú farbu.Kým sa piekla kačka,zarobila som na knedľu.Nastrúhala som kapustu.Na oleji som udusila nakrájanú cibuľu,Pridala som cukor,nechala skaramelizovať, kmín,kapustu a podliala som to trochou vody.Osolila som ju a okorenila mletým čiernym korením.Po 15 minútach som dala ocot.Kapustu som poprášila trochou múky,aby som ju zahustila,chvíľu prevarím a hotovo.
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 2

3

Medzitým mi vykyslo cesto na knedľu.Sformovala som 4 knedle,nechala cvíľu podkysnúť . Varila som ich 20 minúť na pare.
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 3

4

Slepačia polievka sa dovárala.Mala som dilemu,čo do nej zavarím?Spravila som domáce slížiky.
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 4

5

Lokše som spravila v sobotu,takže kto chcel,mohol si dať kačacinu s lokšami.
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 5

6

Ku kávičke sme si dali kúsok torty,teda,kto vládal.
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 9. septembra 2011 o 15:58
    Tak toto ma čaká zajtra, resp. v nedeľu, iba knedľu budem robiť zemiakovú a korpus na tortu je už v rúre. A keďže mám v pláne piecť iba jednu kačicu, tak pridám ešte kurča. Tvoja kačka vyzerá super, dala by som si už dnes a keď ešte k tomu bola domáca. Ja zvyknem ešte kožku na kačke narezať na štvorčeky, aby sa jej lepšie vytopil tuk, pretože nemáme radi veľmi mastnú kačicu. Urobila si mi chuť. Aj brnenská torta je vydarená a viem, že je aj dobrá. Bola oslava?


  • babkamt, 9. septembra 2011 o 16:20
    tothka,manžel mal narodeniny.Vždy sme mali oslavu narodenín spojenú s hodami.Teraz to preložili o týždeň.Čiže hody začínajú od dnes a trvajú do nedele.Ja som bola dnes na kontrole u lekárky,vyšetrená som bola niečo pred 10 hodinou,no nevedela som za dostať domov pre výluku električky 2 a 4 na Zlaté piesky.Tak som sa trochu túlala.Na hody som zabudla.Som unavená,moc sa mi dnes nechce nič chystať.Uvidíme,čo bude zajtra.


  • ancicka, 9. septembra 2011 o 16:33
    Jéj,kačku som nejedla,už ani nepamätám.Paráda!


  • sovka62, 9. septembra 2011 o 16:35
    Toto bude náš zajtrajší jarmočný obed. Hovädzia polievka, kačica, červená kapusta, domáca knedľa alebo lokše, komu čo bude chutiť.
    Kapustu robím ale inak ako ty. Recept som už pridala, vtedy bez fotografií, ak stihnem, zajtra pridám aj fotky. Rozdiel je vidieť už od oka a a o chuti kapusty ani nehovorím.


  • michsamant, 9. septembra 2011 o 16:37
    mnaaaam krasa!! este aj ta torta super lakava, taku v strede tocenu nam kedysi maminka pekavala k narodeninam :)


  • tothka, 9. septembra 2011 o 16:56
    @babkamt manželovi prajem všetko najlepšie k narodeninám, ja sa tiež chystám na oslavu tých mojich, nuž a hody si pamätám, pokým žila moja mama, tak sme sa každý rok u nej zišli celá rodina. Ja som napiekla, sestra prišla navariť, druhá zase upratať, všetko sme si pekne podelili a deti mali najväčšiu radosť z kolotočov a z toho, že sú spolu. Tebe a celej rodine prajem peknú hodovú oslavu.


  • danculka, 9. septembra 2011 o 17:04
    Ako to ubehlo,už je jeseň a začínajú hody,s jedením to nie je také zlé,ale zábavy,také skutočne hodové,živá muzika chýbajú,aspoň u nás,kačka ,knedľa a kapusta,tradičné hodové,super....veľa zdravia...


  • akeber, 9. septembra 2011 o 19:27
    idem preč, lebo slintám......užasný recept :D A VŠETKO NAJNAJ....K NARODENINÁM


  • 3sandra3, 9. septembra 2011 o 21:24
    krásne pripravené ,,, je vidno, že je to robené s láskou pre manžela...prajem veľa zdravia


  • jerica, 9. septembra 2011 o 21:41
    @babkamt aj na mňa doľahne únava častejšie ako niekedy keď robota bola frčka a svet gombička,ten čas nás neoklame.
    Tak to je bomba , samé dobroty a domáce kačky , perfektné :-))Obdivujem Tvoju trpezlivosť čistiť kačky,ale výsledok určite stojí za to , radosť stravníkov a pochvala je tou najlepšou odmenou.
    U nás robievame červenú kapustu dve hlávky červenej , jedna biela, podlievam polievkou,spolu do kačky dám piecť jablká, keď je upečená tie potom dám do kapusty,jemne poprášim solamylom,múkou nezahusťujem , pred dovarením dochutím octom.Knedle tak tie sú krásne,ja ich veru také nemám.Slížiky domáce aj keď strojčekom to je naše.To je ale zaberačka toľko chystať , určite si bola rada keď si si sadla , povedala fajn ale stačilo.Ja dnes idem na ten chleba so zemiakom , dúfam že sa nesklamem.


  • babkamt, 10. septembra 2011 o 16:56
    jerica,nerada čistím hydinu,no niekedy sa tomu nedá vyhnúť.Chvalabohu nie je to často.Dúfam,že sa ti chlieb podaril.To si píš,že som bola unavená.Ešte že takto sa nevarí celý rok.
    3sandra3,akeber,danculka,tothka,ďakujem za gratulácie.


  • ketty3811, 10. septembra 2011 o 20:26
    ja som dnes robila iba tie lokše a masťou,ale pochutnali sme si.:-)


  • jerica, 11. septembra 2011 o 00:34
    @babkamt spravila som znova ale bez zemiakov, to si nechám v týždni keď budem mať čas , spravila som z duplovanej dávky a len s druhom múky T650 hladká a ciabatta , taký nedostaneš v obchode , ver mi že vynikajúci , nemusíš nič strážiť či ti kysne a ešte koľko krát premiesiť,jednoducho o pol noci zamiesim a ráno sa dám zas bez miesenia do pečenia,vyskúšaj určite budeš spokojná,jediné čo si musím ustriehnuť je pečenie,tuším to pridám .


  • janger, 12. septembra 2011 o 10:34
    @babkamt , klobuk dolu! To bola makacka!


  • janet, 13. októbra 2012 o 10:13
    obed ako pre kráľov...šikulka


  • kimlo, 23. januára 2014 o 09:24
    Úžasné hody... 5*


  • babkamt, 30. januára 2014 o 06:33
    @kimlo ďakujem za uznanie , naozaj sme si pochutnali.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist