Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami

babkamt - fotkababkamt, 9. septembra 2011
Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami
Foto: babkamt

Manžel na jar rád kupuje kačky a husi.Ručne ich kŕmi a ja mám potom robotu s čistením a pečením.

Suroviny

1 ks
2 PL
1 ks
500 g
200 g
1 čl
0,5 kocky




Postup

  1. 1

    Kačku som večer nasolila,dala do chladničky do druhého dňa.Ráno som ju trochu umyla,dala piecť do rúry vyhriatej na 150°C.Zakryla som plech alobalom.Zakryté som ju piekla 3,5 hodiny.

    Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 1
  2. 2

    Potom som zvýšila teplotu na 200,kačku som pokropila mliekom,aby dostala peknú farbu.Kým sa piekla kačka,zarobila som na knedľu.Nastrúhala som kapustu.Na oleji som udusila nakrájanú cibuľu,Pridala som cukor,nechala skaramelizovať, kmín,kapustu a podliala som to trochou vody.Osolila som ju a okorenila mletým čiernym korením.Po 15 minútach som dala ocot.Kapustu som poprášila trochou múky,aby som ju zahustila,chvíľu prevarím a hotovo.

    Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým mi vykyslo cesto na knedľu.Sformovala som 4 knedle,nechala cvíľu podkysnúť . Varila som ich 20 minúť na pare.

    Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 3
  4. 4

    Slepačia polievka sa dovárala.Mala som dilemu,čo do nej zavarím?Spravila som domáce slížiky.

    Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 4
  5. 5

    Lokše som spravila v sobotu,takže kto chcel,mohol si dať kačacinu s lokšami.

    Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 5
  6. 6

    Ku kávičke sme si dali kúsok torty,teda,kto vládal.

    Pečená kačka s knedlou a červenou kapustou a lokšami - obrázok 6

Diskusia k receptu

tothka
Tak toto ma čaká zajtra, resp. v nedeľu, iba knedľu budem robiť zemiakovú a korpus na tortu je už v rúre. A keďže mám v pláne piecť iba jednu kačicu, tak pridám ešte kurča. Tvoja kačka vyzerá super, dala by som si už dnes a keď ešte k tomu bola domáca. Ja zvyknem ešte kožku na kačke narezať na štvorčeky, aby sa jej lepšie vytopil tuk, pretože nemáme radi veľmi mastnú kačicu. Urobila si mi chuť. Aj brnenská torta je vydarená a viem, že je aj dobrá. Bola oslava?
babkamt
tothka,manžel mal narodeniny.Vždy sme mali oslavu narodenín spojenú s hodami.Teraz to preložili o týždeň.Čiže hody začínajú od dnes a trvajú do nedele.Ja som bola dnes na kontrole u lekárky,vyšetrená som bola niečo pred 10 hodinou,no nevedela som za dostať domov pre výluku električky 2 a 4 na Zlaté piesky.Tak som sa trochu túlala.Na hody som zabudla.Som unavená,moc sa mi dnes nechce nič chystať.Uvidíme,čo bude zajtra.
ancicka
Jéj,kačku som nejedla,už ani nepamätám.Paráda!
sovka62
Toto bude náš zajtrajší jarmočný obed. Hovädzia polievka, kačica, červená kapusta, domáca knedľa alebo lokše, komu čo bude chutiť.
Kapustu robím ale inak ako ty. Recept som už pridala, vtedy bez fotografií, ak stihnem, zajtra pridám aj fotky. Rozdiel je vidieť už od oka a a o chuti kapusty ani nehovorím.
michsamant
mnaaaam krasa!! este aj ta torta super lakava, taku v strede tocenu nam kedysi maminka pekavala k narodeninam :)
tothka
@babkamt manželovi prajem všetko najlepšie k narodeninám, ja sa tiež chystám na oslavu tých mojich, nuž a hody si pamätám, pokým žila moja mama, tak sme sa každý rok u nej zišli celá rodina. Ja som napiekla, sestra prišla navariť, druhá zase upratať, všetko sme si pekne podelili a deti mali najväčšiu radosť z kolotočov a z toho, že sú spolu. Tebe a celej rodine prajem peknú hodovú oslavu.
danculka
Ako to ubehlo,už je jeseň a začínajú hody,s jedením to nie je také zlé,ale zábavy,také skutočne hodové,živá muzika chýbajú,aspoň u nás,kačka ,knedľa a kapusta,tradičné hodové,super....veľa zdravia...
akeber
idem preč, lebo slintám......užasný recept :D A VŠETKO NAJNAJ....K NARODENINÁM
3sandra3
krásne pripravené ,,, je vidno, že je to robené s láskou pre manžela...prajem veľa zdravia
jerica
@babkamt aj na mňa doľahne únava častejšie ako niekedy keď robota bola frčka a svet gombička,ten čas nás neoklame.
Tak to je bomba , samé dobroty a domáce kačky , perfektné :-))Obdivujem Tvoju trpezlivosť čistiť kačky,ale výsledok určite stojí za to , radosť stravníkov a pochvala je tou najlepšou odmenou.
U nás robievame červenú kapustu dve hlávky červenej , jedna biela, podlievam polievkou,spolu do kačky dám piecť jablká, keď je upečená tie potom dám do kapusty,jemne poprášim solamylom,múkou nezahusťujem , pred dovarením dochutím octom.Knedle tak tie sú krásne,ja ich veru také nemám.Slížiky domáce aj keď strojčekom to je naše.To je ale zaberačka toľko chystať , určite si bola rada keď si si sadla , povedala fajn ale stačilo.Ja dnes idem na ten chleba so zemiakom , dúfam že sa nesklamem.
babkamt
jerica,nerada čistím hydinu,no niekedy sa tomu nedá vyhnúť.Chvalabohu nie je to často.Dúfam,že sa ti chlieb podaril.To si píš,že som bola unavená.Ešte že takto sa nevarí celý rok.
3sandra3,akeber,danculka,tothka,ďakujem za gratulácie.
ketty3811
ja som dnes robila iba tie lokše a masťou,ale pochutnali sme si.:-)
jerica
@babkamt spravila som znova ale bez zemiakov, to si nechám v týždni keď budem mať čas , spravila som z duplovanej dávky a len s druhom múky T650 hladká a ciabatta , taký nedostaneš v obchode , ver mi že vynikajúci , nemusíš nič strážiť či ti kysne a ešte koľko krát premiesiť,jednoducho o pol noci zamiesim a ráno sa dám zas bez miesenia do pečenia,vyskúšaj určite budeš spokojná,jediné čo si musím ustriehnuť je pečenie,tuším to pridám .
smejkad
Ešte som sa nepoďakovala a to sme si na nej podľa teba pochutili už niekoľko krát




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia