Pečená kačica s plnkou fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 14. júna 2011

Inšpiráciou na túto moju prvotinu bola okrem rôznych kuchárskych kníh aj varecha ( pomohla som si aj receptami od @jerica a @egreska ) Zobraziť celý popisInšpiráciou na túto moju prvotinu bola okrem rôznych kuchárskych kníh aj varecha ( pomohla som si aj receptami od @jerica a @egreska ) , samozrejme aj radami od mojej skúsenej svokričky ... Takže ďakujem :o)

20 minút
príprava
240 minút
na 150 °C

Suroviny

Plnka :
5 ks (staršie)
 (podľa potreby)
200 g
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Kačica - nasolená zvnútra i zvonku ...

    Pečená kačica s plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Príprava plnky - opražíme si cibuľu nakrájanú nadrobno a necháme vychladnúť . Pečienky som mala veľa a nemala som čas na "škrabkanie" , tak som si ju pomixovala . Rožky som si nakrájala na kocky a namočila som ich do vlažnej vody a vyžmýkala. Pridala som celé vajcia ( a potom som si spomenula,že som mala z bielkov spraviť sneh, a potom ho vmiešať do plnky ... ,nevadííí,aj tak bola dobrá ). Ďalej som nasypala veľa petržlenovej vňate, majoránku,soľ a mleté čierne korenie...

    Pečená kačica s plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a všetko som to poriadne premiešala . Podľa potreby sa ešte dochutí ...

    Pečená kačica s plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kačku som naplnila pripravenou plnkou a " zafixovala " z oboch strán ihlicami.

    Pečená kačica s plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte som ju posypala mletou rascou a dala pomaly piecť na 150 st. Piekla som ju asi tak 3,5 hod. Počas pečenia som z nej zlievala tuk, (ktorého bolo naozaj požehnane ) , a tiež som ju polievala výpekom. Potom som ju ešte obložila zvyškom plnky,nechala piecť asi 20 min. zakryté.

    Pečená kačica s plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posledných 10 min. som piekla kačku odokrytú - zapiekla sa krásne dočervena. Doba pečenia - 4 hod. / 150 st. Príloha : dusená červená kapusta a domáca knedľa. Návšteve veľmi chutilo,čomu som bola naozaj rada :))) Dobrú chuť !!!

    Pečená kačica s plnkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

andys
Nádherná, už sa mi zbiehajú slinky. Musím rýchlo vypnúť počítač, lebo toto ma nabáda na zlé veci - vyrabovanie chladničky ;)
jerica
Vydarila sa , muselo to byť mňamkovééé :-))
kysucan
Mňam, mňam. Nezostalo jedno stehienko? Kačička to je moje zamilované.Určite vyskúšame takýto hura recept. Vyzera to krásne. A čo je krásne býva i chutnučke. Tak dobrú chuť všetkým varechačom.
kysucan
Mňam, mňam. Nezostalo jedno stehienko? Kačička to je moje zamilované.Určite vyskúšame takýto hura recept. Vyzera to krásne. A čo je krásne býva i chutnučke. Tak dobrú chuť všetkým varechačom.
lyali
@hviezdickaz , parádna kačička. Upečená dochrumkavučka (podľa krásnej farby na Tvojej foto) :-) V plnke sa mi páči opražená cibuľa a to, že pečienka je mletá :-) KK :-)
akeber
kačku máme v nedeľu ideme piecť , ďakujem za receptík vyskúšame :))))
cica2
@ hviezdickaz, si velmi šikovná, takejto lákavej dobrôtke by som ani teraz neodolala, mňam
ocek
Mňam dnes sa o to pokúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia