Pečená kačica s červenou kapustou

Branislav Križan
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009 11:04
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pečená kačica s červenou kapustouFoto: Pravda - Marek Velček
6
porcií
30 min
príprava
120-180 min
na 165 °C


Suroviny

2400 g
50 g
2000 g
200 g
0,5 dl
50 g
0,5 dl
1 ks
0,5 dl

Postup prípravy

  1. 1

    Kačicu dôkladne umyjeme, zbavíme zvyškov peria a dôkladne nasolíme. Necháme v chlade niekoľko hodín odležať. Odsekneme krídla a kačicu vložíme do hlbokého plechu. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme podľa potreby a veľkosti kačice asi 2 – 3 hodiny pri teplote 165 stupňov. Počas pečenia kačicu otáčame a keď je kačica mäkká, odokryjeme ju a dopečieme do zlatista.

  2. 2

    Červená kapusta: Hlávkovú červenú kapustu očistíme, odstránime hlúb a nasekáme. Na kačacej masti orestujeme nakrájanú cibuľu, bobkový list, pridáme cukor a skaramelizujeme. Pridáme rascu, zalejeme červeným vínom a šťavou z pomaranča. Privedieme do varu, pridáme kapustu, soľ a dusíme do mäkka. Ochutíme cukrom, soľou a octom.

  3. 3

    Náš tip: Aby sme dosiahli zlatistú farbu kačice, podlejeme ju mliekom. Z vín bude ku kačici ladiť Frankovka modrá Prestige 08.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 16 ľudí (4,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist