Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Autor receptu: chutimi
Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistite pečeň. Môžete použiť v podstate akúkoľvek (preto nie je špecifikovaná v surovinách). Okoreňte ju čerstvo namletým korením a troškou sladkej mletej červenej papriky.
- Cukinu nakrájajte na hrubšie pásiky rovnakej dĺžky. Jemne osoľte a okoreňťe čiernym korením.
- Cibuľu očistite, nakrájajte na plátky a rozdeľte jednotlivé krúžky. Obaľte ich jemnou vrstvou hladkej múky.
- Na panvici si zohrejte olivový olej a osmahnite pečeň z oboch strán tak, aby ste ju nevysušili. Na rovnakej panvici, prípadne spolu s pečeňou opečte aj cukinu.
- Zarovno s prípravou pečeňe si rozohrejte dostatočnú vrstvu oleja a vypražte v nej cibuľu. Ak máte fritézu, použite tú. Cibuľu nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Servírujte tak, že cukinu uložíte striedavo v dvoch "poschodiach", na vrch položte pečeň, osoľte a dozdobte fritovanou cibuľkou. Dobrú chuť!