Pavlovovej mini tortičky

Autor receptu: mycake

Pred prípravou Pavlovovej torty som mala veľký rešpekt a bála som sa, že mi hneď spľasne alebo sa rozpadne. Ale je to veľmi vďačný, jednoduchý a efektný dezert a dnes patrí medzi moje srdcovky. Určite s ňou nestúpiš vedľa, lebo je nebesky dobrá. Dnes pridávam recept na jej mini verziu. Recept z www.MyCake.sk

15
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Nahrejem si rúru na 180 °C. Dám si šľahať bielky a postupne do nich pridávam cukor. Keď je sneh pevný, pridám puding a citrónovú šťavu a šľahám, kým je úplne tuhý. Spoznám to tak, že keď prevrátim metličku, drží sa jej a nepadá mi dole.
  2. Sneh si naplním do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne potretý olejom vytláčam kôpky s priemerom 6 - 7 cm ako keby s kráterom v strede. Tí šikovnejší to iste zvládnu napatlať a vyhĺbiť obyčajnou lyžicou. Vložím do rúry, teplotu ihneď znížim na 110 °C a pečiem 35 - 40 minút. Po upečení rúru pootvorím a ďalších 30 minút v nej košíčky nechám sušiť. Priemerne mi vychádza asi 15 tortičiek, teda dva plechy a dávam ich do rúry oba naraz. Korpusy si zvyknem pripraviť deň vopred a krémom už potom naplním za niekoľko minút.
  3. Pár hodín vpred alebo tesne pred servírovaním si vyšľahám šľahačku s vanilkovým cukrom a následne ručne zašľahám mascarpone a cukor. Naplním si vrecko na zdobenie krémom, naplním ním tortičky a vrch dozdobím nakrájanými jahodami.