Snehová torta
Snehová torta

Pavlova torta s malinovým krémom

skatulka - fotkaskatulka, 9. mája 2019
Pavlova torta s malinovým krémom
Foto: skatulka

Tortičku som robila dcérke k prvým narodeninám. Ona samozrejme papkala len ovocíčko, ale my veľkáči sme si pochutnali.

90 minút
príprava
90 minút
na 140/120 °C

Suroviny

6 ks
250 g
3 PL
štipka
Krém:
100 ml
400 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžičkách zašľaháme cukor a citrónovú šťavu. Hmotu vytvarujeme na plechu s papierom na pečenie do tvaru kruhu. Formujeme do výšky a v strede necháme jamku na náplň.

  2. 2

    Pečieme 60 minút na 140 °C a potom ešte asi 30 minút na 120 °C. Po dopečení necháme korpus dosušiť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami.

  3. 3

    Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s malinovým džemom.

    Pavlova torta s malinovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Dozdobíme ovocím.

    Pavlova torta s malinovým krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, krásná fota. Všechno nejlepší k narozeninám malinkej!
denyany
Už dávno som Pavlovu nerobila. A urobím podľa teba, máš tam menej cukru ako je v mojom recepte. Ak sa ti vydarila, tak to skúsim tiež tak.
evanaaa
Torta je krásna, už dávno som túžila ochutnať aspoň kúsok, s hocijakým ovocím....ale trochu ma vytáča ten názov - Pavlova, vždy si pomyslím, akého Pavla torta? Keby aspoň Torta Pavlovovej (či už teda aj Pavlovej), len nie Pavlova.....no ale to len tak mimochodom, na chuti sa nič nemení. Ani na mojej :)
luwinka
@Evanaaa (10.5.2019 20:37)

Torta je pomenovaná po slávnej ruskej baletke a choreografke Anne Pavlovovej, ktorá v rokoch 1926 a 1929 navštívila obe zeme v rámci svojho turné. Hovorievalo sa o nej, že netancuje, ale „vznáša sa, akoby mala krídla.“ Preto je torta, ktorá nesie jej meno tak ľahká a vzdušná. /// táto je krásna , vydarená aj mne sa moc páči///.
zolik
@Luwinka (10.5.2019 20:46)

Ved prave to @Evanaaa myslela. Nie Pavlova, ale Pavlovovej: "po slávnej ruskej baletke a choreografke Anne Pavlovovej". Presne ako si napisala ;-)
evanaaa
@Zolik , presne to som mala na mysli, torta je pomenovaná podľa ženy (Anny Pavlovovej) a nie nejakého Pavla, ako sa väčšinou uvádza -Pavlova torta a nie Pavlovovej.... Ale myslím si, že ľudia vedia o čom, vlastne o kom je reč, ale aj tak....
jerica
Nedalo mi, už dlhšie som sa chystala na túto lahôdku, konečne prišlo aj “ idem na to” , prelúskala som si zopár receptov, tak som si skombinovala z viacerých do výsledku čo na prvý x som bola spokojná .


2x haji a luss44
skatulka
@Jerica (14.5.2019 14:58)

Tá je krásna, to ovocie na nej urobí divy. Dúfam, že chutila. :)
jerica
@Skatulka (14.5.2019 20:59)
Ďakujem za milé slovíčka, keby nie tvojho receptu čo ma nakopol, určite by som to nerobila, tak som si to prispôsobila z viacerych receptov, ale aj rád. Spravila som štyri tortičky veľkosti stredne veľkých dezertných tanierov. Krém z dvoch kelímkov mascarpone, jeden kelimok šľahačky s jednou polievkovou lyžicou práškového cukru. Krémom som každú torticku naplnila,a aj vrch natrela krémom, nato ovocie. Polovičku ovocia som dala na chvíľu do horúceho sirupu, nechala na site odkvapkať,vychladnuté dala na každú tortu, potom samozrejme aj s čerstvým ovocím “ obštastnila “ určite sa takto pozbavujem bielok. Vnuk sa potešil, samozrejme aj môj jazýček mal pohladenie .



1x haji
skatulka
@Jerica (14.5.2019 21:24)

Tak to je skvelý nápad urobiť viac tortičiek. Ja tiež varím/pečiem tak, že sa receptom väčšinou len inšpirujem a niečo zasa urobím podľa seba. :)
2x haji a jerica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia