Pavlova torta (fotorecept)

Autor receptu: danja301

Tento recept vznikol inšpiráciou z internetu ,základom je Pavlova torta,ktorá je kompaktná pečená ako jeden kus. Pre začiatočníkov môže byť náročnejšia a preto ponúkam túto trojkorpusovú variantu.Množstvo surovín je rovnaké s klasickou Pavlovou tortou, ale nemôže sa stať ,že sa torta nepodarí ,lebo korpus nie je nadýchný tak ako je to nutné pri klasickej.Tieto korpusy ,aj ked nie sú dokonalé ako si žiada Pavlova,dajú sa krásne zamaskovať pod plnkou.Efekt je rovnaký a chuť fantastická!

13
porcií
120 minút
na 150-100 °C

Postup

  1. Recept je na 3 základné korpusy. Ak chcete tortu väčšiu ,vyššiu ,musíte si množstvo zdvojnásobiť. Oddelíme si žĺtka od bielok a vymiešame tuhý sneh ,najprv len so 100 g cukru.
  2. Postupne do vyšľahaného snehu primiešavame zbytok cukru spolu s 2 lyžicami kukuričného škrobu a šťavou z citrónu.Cukor nezabudneme preosiať,aby sa nám urobila kompaktná hmota bez hrudiek
  3. Na pekáč si rozprestrieme papier na pečenie,položíme na neho kruh z formy ,ja mám s priemerom 25 cm, a hustý sneh do neho pomaly vlejeme,môj sneh nie je po pridaní cukru nadýchaný tak ,akoby mal byť,niekde som urobila chybu ,tých príčin môže byť viac ,ale pri tejto torte to vôbec nevadí ,upečie sa bez problémov .Takto usušíme v rúre 3 rovnaké korpusy.2 na vrstvenie torty a jeden budeme lámať a zdobiť ním tortu. Sušíme 1 hodinu na 150 st. a potom ešte pol hodinu dosúšame na 100 st. Ja mám teplovzdušnú rúru ,tak ja ich vrstvím na 3 pekáče a suším naraz.Po 20 minútach vždy pekáče vymením ,aby sa usušili rovnomerne.
  4. Kým sa nám korpusy sušia v rúre ,vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom .Potom ju zmiešame s 2 krabičkami mascarpone a nakoniec pridáme rum.
  5. Na kúsky si pokrájame horkú čokoládu ,veľkosť závisí od vás ,ja uprednostňujem väčšie kúsky,sú v torte chutnejšie, a vrstvíme.Na spodný korpus dáme plnku a na ňu jemne naukladáme nakrájanú čokoládu.Prikryjeme druhým korpusom.
  6. Na druhý korpus nanesieme zbytok plnky tak ,ako to vidieť na obrázku
  7. Boky ,okraje torty necháme voľne ,nestláčame.Tretí korpus dáme navch a potrieme plnkou.
  8. Táto moja verzia je s ovocím , menej vrstvená a rovnako chutná.Torta na hlavnej fotorgafie zdobená živými kvetmi a patri to kategórie tzv. "naked cakes" čiže tzv. holé torty ,bez marcipánu a polevy.
  9. Dobrú chuť!
  10. A takto sa podaril rez rozkrojenej torty, ktorá sa bez problémov krája...:)