Pavlova torta fotorecept

danja301 - fotkadanja301, 31. augusta 2014
Pavlova torta (fotorecept)
Foto: danja301

Tento recept vznikol inšpiráciou z internetu ,základom je Pavlova torta,ktorá je kompaktná pečená ako jeden kus. Pre začiatočníkov môže byť náročnejšia a Zobraziť celý popisTento recept vznikol inšpiráciou z internetu ,základom je Pavlova torta,ktorá je kompaktná pečená ako jeden kus. Pre začiatočníkov môže byť náročnejšia a preto ponúkam túto trojkorpusovú variantu.Množstvo surovín je rovnaké s klasickou Pavlovou tortou, ale nemôže sa stať ,že sa torta nepodarí ,lebo korpus nie je nadýchný tak ako je to nutné pri klasickej.Tieto korpusy ,aj ked nie sú dokonalé ako si žiada Pavlova,dajú sa krásne zamaskovať pod plnkou.Efekt je rovnaký a chuť fantastická!

13
porcií
120 minút
na 150-100 °C

Suroviny

10 ks (bielky)
500 g
3 bal.
2 PL
300 ml
2 tégliky
1 ks posekaná
podľa potreby
3 bal.
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Recept je na 3 základné korpusy. Ak chcete tortu väčšiu ,vyššiu ,musíte si množstvo zdvojnásobiť. Oddelíme si žĺtka od bielok a vymiešame tuhý sneh ,najprv len so 100 g cukru.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne do vyšľahaného snehu primiešavame zbytok cukru spolu s 2 lyžicami kukuričného škrobu a šťavou z citrónu.Cukor nezabudneme preosiať,aby sa nám urobila kompaktná hmota bez hrudiek

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pekáč si rozprestrieme papier na pečenie,položíme na neho kruh z formy ,ja mám s priemerom 25 cm, a hustý sneh do neho pomaly vlejeme,môj sneh nie je po pridaní cukru nadýchaný tak ,akoby mal byť,niekde som urobila chybu ,tých príčin môže byť viac ,ale pri tejto torte to vôbec nevadí ,upečie sa bez problémov .Takto usušíme v rúre 3 rovnaké korpusy.2 na vrstvenie torty a jeden budeme lámať a zdobiť ním tortu. Sušíme 1 hodinu na 150 st. a potom ešte pol hodinu dosúšame na 100 st. Ja mám teplovzdušnú rúru ,tak ja ich vrstvím na 3 pekáče a suším naraz.Po 20 minútach vždy pekáče vymením ,aby sa usušili rovnomerne.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám korpusy sušia v rúre ,vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom .Potom ju zmiešame s 2 krabičkami mascarpone a nakoniec pridáme rum.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kúsky si pokrájame horkú čokoládu ,veľkosť závisí od vás ,ja uprednostňujem väčšie kúsky,sú v torte chutnejšie, a vrstvíme.Na spodný korpus dáme plnku a na ňu jemne naukladáme nakrájanú čokoládu.Prikryjeme druhým korpusom.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý korpus nanesieme zbytok plnky tak ,ako to vidieť na obrázku

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Boky ,okraje torty necháme voľne ,nestláčame.Tretí korpus dáme navch a potrieme plnkou.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Táto moja verzia je s ovocím , menej vrstvená a rovnako chutná.Torta na hlavnej fotorgafie zdobená živými kvetmi a patri to kategórie tzv. "naked cakes" čiže tzv. holé torty ,bez marcipánu a polevy.

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 10

    Dobrú chuť!

  10. 11

    A takto sa podaril rez rozkrojenej torty, ktorá sa bez problémov krája...:)

    Pavlova torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

danja301
@jozka2 ,áno ,keďže to bola moja mixáž ingrediencii a fantázie,sama som bola zvedavá ako bude chutiť ...a chutila, kombinácia sladkého krému a lesného kyslastého ovocia nikdy nesklame
dzejsik
tak pekne to vyzerá, až by mi bolo ľúto pokrájať :)
babidka
Krasna , tomutu urcite nikto neodola :-)Mna zaujimaju tie korpusy - ake vysoke si ich robila ? Bezne robim Pavlovu v horucovzdusnej rure 2 hodiny na 120°C+ hodinu susim , je taka akuratna aku mame radi . Predpokladam , ze tym ze je tych korpusov viac a su nizsie , tak to ide rychlejsie . Kremu je dost - neprebori sa pod jeho tarchou korpus az prilis ?
danja301
@babidka ,tie korpusy,ako som pisala v popise neboli prilis vysoke,ja som robila z 10 bielok ,lebo ak robim pavlovovu zo 6 vajec je to podla mna malo ,nemam domace vajcia a tie kupene su mnohokrat mensie a bielka su redsie,tak preto 10 ,pre istotu,co sa tyka vysky,mne tentokrat nevysli velmi nadychane ,tak ako som pisala,ale to sa moze stat,mne sa to stalo prvykrat,ale pokracovala som dalej,to preto ,aby neodradilo aj ine zienky, plnky robim vzdy viac,aj tentokrat to bolo akuratne mnozstvo ,nevedela som ,ako ju vyzdobim ,niekedy sa dava len jedna krabicka 250 g mascarpone,ked das 2 ,tak ako ja ,je krem hustejsi a kremovejsi ,mne sa to pozdava ovela viac ako ked je len jeden ,plus slahacka a este sa da nejaky tn stuzovac,tu ti ziaden netreba....korpus sa vobec neprebori ,lebo krem je rozlozeny rovnomerne a tym ,ze to nie je pavlovova a korpus je tensi ,ale pevnejsi ,nepraska a nelame sa.....dakujem za pekny koment a pekny den...:)
babidka
Dakujem @danja . Ja mam svoje domace vajicka , tak sa mi snad korpusy podaria ako si predstavujem . Nase deti aj vnucata sa Pavlovej nemozu dojest, takze ked urobim tortu z 10 vajicok a 2 baleni mascarpone -mozno to ani nebude vela :-))))
danja301
@babidka ,urcite nie,myslim ,ze bude tak akurat...ak sa ju rozhodnes urobit podla mna ,daj mi prosim vediet ,ako ti vysla...:)
smajliqa
ahojte :) prosim vas, ako mam pochopit ten zaciatok? ze vyslahame najprv sneh zo 100g cukru a potom pridam do ostatneho snehu,, to nechapem... asi mi nemysli, prosim o vysvetlenie, dakujem :)
danja301
@smajiliqa ,znamena to ,ze najprv sa vyšľahá sneh so 100g cukru a potom ked je vyšľahaný postupne pridáme zvyšný cukor...prepáčte,môj preklep...:)
smajliqa
jaj :D ok, dobre,,, som si to mohla aj domysliet, ale som prispata :) dakujem,, urcite ju budem robit, paci sa mi :)
danja301
ak sa rozhodnes ju urobit,daj mi vediet,ako a ci sa ti vydarila a ci aj chutila,ak by si mala nejake nejasnosti ,kludne pis...:)
deria
vyzerá to veľmi lákavo a mäa by zaujímalo ako sa táto torta je. Môže sa krájať a neláme sa?
danja301
@ deria krája sa klasicky ,bez problemov ,beze z bielkov prijme trochu vlahy zo slahacky a mascarpone- plnky a to sposobi ,ze sa vobec nelame a krásne sa kraja...:)
danja301
@deria ,pýtaš sa ako sa je ,je veľmi krehká a pri jedení sa bezé z bielok a plnka rozplývajú v ústach...
danja301
k receptu som pridala aj fotku rezu ,aby bolo vidno ,že sa reže krásne a bez problémov
danja301
@paploska ,vydrz do zajtra ,moje deti ju sfukli,ledva som stihla nafotit aspon ten jeden rez...je velmi jemna a krehka...
danja301
ojoj tak prepáč,zle som to pochopila....tak skús len mascarpone a miesto šľahačky skús kyslú smotanu,alebo biely jogurt....
evanaaa
Ochutnať takúto tortu je mojim snom, ale to sa mi asi nepodarí. @danja301 , množno ak by som spravila z troch bielkov nejakú placku, a navrch krém a ovocie, čo povieš?
danja301
@evanaa ,myslím,že by z toho vznikla bezé mini tortička a ak by si ju ochutnala,pustila by si sa hneď do veľkej torty...:)šľahačka v kombinácii s ovocím nič nepokazí...