Patlıcanlı Türlü

cesminaz - fotkacesminaz, 22. júna 2014
Patlıcanlı Türlü
Foto: cesminaz

Skvelá teplá príloha z baklažánu za par minut ;-P

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (väčší)
3-4 ks (väčšie)
0,5-1 pl (paradajkové pyré alebo pretllak)
1 dcl
0,5 kl
 podľa potreby
1/4 ks




Postup

  1. 1

    Baklažány a paradajky si pokrájame na väčšie kúsky..

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 1
  2. 2

    Do horúcej panvice dáme maslo a za lyžicu salçe,ktorú minutku na masle posmažíme...

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 2
  3. 3

    ..potom pridáme nakrájané paradajky,premiesame a nechame minutku poškvrčať..

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 3
  4. 4

    ..pridáme k nim baklažán ...

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme 1dl vody a dobre osolíme..baklazan lubi sol ;-))

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 5
  6. 6

    ..dobre premiešame a necháme zakryté 5 minut dusiť..

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 6
  7. 7

    ..po 5ich minutach odkryjeme a pridáme 0,5kl Isot papriky,alebo môžte aj chilli.Premiešame,zakryjeme a ešte 10 minut dodusíme :-)

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 7
  8. 8

    Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám,alebo je to výborné len tak s ryžou,alebo so zemiakmi. Dobrú chuť :-)

    Patlıcanlı Türlü - obrázok 8

Diskusia k receptu

marcy
lákavé,rýchle a teplé s opečenou bagetkou pre mňa skvelé jedlo :)
1x elixir
jozka2
ano,ano lakave rychle,teple,hlavne v lete,len cim sa da nahradit isot,nepoznam tento druh korenia.
havino
veľmi chutné, niečo podobné si robím, ale len sama sebe,cibuľka, baklažán, paradajky, aj cuketu ak mám pridám, bez paradajkového pyré, bez isot papriky, soľ a chilli, isot papriku nemám, aby som skúsila tvoju chuť, ale ja to rada takéto
1x elixir
cesminaz
@marcy ..presne ako vravis..s opecenou bagetou,alebo s inym opecenim pecivom natretym cesnakom,je to skvela pochutka ;-) alebo aj velmi chutna lahka vecera ;-P
1x elixir
cesminaz
@havino ..presne ako vravis,clovek moze pridat obcas ako obmenu aj cukinu,alebo cibulu :-) Ta salca-paradajkove pyre,tomu doda okrem sladkastej paradajkovej chuti aj trocha hustoty :-) ..inak nemusi sa robit stiplave,nie kazdy to tak lubi :-)
1x elixir
safran
bez cesnaku? nejako sa mi nerozlučne s baklažánom spája... isot ešte nemám - musí počkať!
cesminaz
@safran ..raz s cesnakom,raz bez..mozes menit ;-) Takto si to mozes dat na cesnakom potreti opeceny chlebik ;-P @pusta :-) dakujem
elixir
Perfektné, mne sa to hodí k tomu pečivu s cesnakom, ešte mi zostalo z baklažánu, tak už viem čo bude na večeru :)
afataga
toto sa aj mne paci, isot nemam, skusim niekde ulovit, viem si to predstavit ako prilohu ku grilovanemu masu, ale aj s pecivom taka dietna verzia :-)
1x elixir
cesminaz
@elixir ..tak to ma tesi,ze sa ti receptik paci :-) a dufam,ze si na veceru pochutis ;-P..daj potom vediet @afataga :-)) ..iste,ze by sa to hodilo super ku grilovanemu mäsu ;-D ..a ako vravis,pre vegeterianov zasa dietna verzia ;-)
1x elixir
havino
@cezminas , vďaka, samozrejme, že s paradajkovým pyré je to zas o niečom inom, šťava, lepšia chuť, ešte tak s tvojou isot skúsiť, nemám ani páry ako chutí, ale štipľavého si dávam dosť :-)




cesminaz
@havino ..tak to si ma naozaj velmi prijemne prekvapila ;-D a velmi ma tesi,ze ti chuti! S isot by to bolo troche inou chutou,ale urcite je to skvele aj bez nej :-) Dakujem pekne za "rychle" vyskusanie aj za krasnu fotku !!! ;-P
elixir
Tak aj my sme dnes okoštovali a zhodnotím len, že to určite budeme jesť častejšie. :) Trošku iná verzia leča akoby a to my môžeme. Isot som nahradila feferónovou pastou. Ďakujem za ľahký rýchly recept. :)

oi61.tinypic.com/okvloh.jpg
cesminaz
Mila @elixir som naozaj velmi rada,ze si si na veceru vybrala prave tento receptik ;-) a sa tesim,ze si spokojna a ze vam chutilo..Dakujem za vyskusanie aj za krasnu fotku ;-P @frezia68 :-) @izabelka mila :-) @kukulienka ..ani nevies,ako sa tesim tvojim slovam ;-P si ma zasa prijemne prekvapila! Ved aj paprika sa moze dat pre zmenu,preco nie ?! Dakujem za vyskusanie aj za tvoju odozvu :-) a pravdaze aj za krasne foto ;-P
alex37
skvelé jedlo, takýto baklažán "hatla patla" :-) ma naučili robiť gréci. Dávam doňho aj cesnak spraví tam zázraky ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia