Patlıcan kebap fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 16. júna 2014
Patlıcan kebap (fotorecept)
Foto: cesminaz

...alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota,ktorá je u nás velmi obľúbená.Je to velmi jednoduché a vdačné jedlo :-) ..a to najmä Zobraziť celý popis...alebo "Fırında Patlıcan Kebap" Je to naozaj velká dobrota,ktorá je u nás velmi obľúbená.Je to velmi jednoduché a vdačné jedlo :-) ..a to najmä teraz,ked sa začína baklažánová sezona ;-P

Suroviny

5 - 6 ks
3 - 4 ks
Mäsová zmes:
600 g
1
2 ČL
1 - 2 ČL
1 ČL (alebo chilli)
7 dcl (na podliatie)
2 PL (paradajkové pyré, pretlak)
125 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si asi 6 väcsich baklažánov,ani príliž tenké,ani príliž tučné :-) a pokrájame ich na kolieska cca. hrúbky palca.Môj pekáč bol velkosti 40x30,takže sa mi zmestili 6 baklažánov..ale množstvo záleží nielen od pekáča,ale aj od toho že kolko paradajok použijete...

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..ja som dala 3 väčšie paradajky,ktoré tiež prepolíte.Kludne ich môžte dať viac,celkom podla vašej chuti :-P

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si pripravíme mäsovú zmes... Zmiešame cca.600g mletého hovädzieho mäsa,cibulu nakrájanú na maličké kocky,2 kl oregana a 1-2kl soli a poriadne premiešame.Oregano si môžte dat aj menej,ale podla mna to vela nieje,lebo ten baklažán tú chuť z mäsa vytiahne a sol taktiež..kedže baklažán "pije" soľ :-P Ale kludne si môžte namiešať aj inú zmes,napr. mletú č.papriku a aj cesnak ;-) bude to skvelá obmena..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..ja som si urobila z mäsa už dopredu takéto maličké okrúhle placičky ;-D aby som sa nemusela potom babrať po jednom..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    .. pred každým spojením dvoch krúžkov,som každý z nich ešte trocha osolila..lebo baklažán naozaj velmi pije soľ.

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..a teraz začneme spájať dva krúžky,medzi ktoré vložíme mäso a ukladáme tesne vedla seba do vyššieho pekáča..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..a tak isto spojíte aj paradajku,ktorú môžte dať hocikde..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kedže ukladáme v radoch a baklažánové krúžky niesú všetky rovnaké,nám môžu medzi radmi ostať medzeri do ktorých vopcháme ešte kúsky baklažánu..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Celé trocha osolíme a nakladieme na kúsky pokrájané maslo..Maslo dodá tomuto jedlu výbornú chuť ;-PP akú bez masla nikdy nezískate..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zmiešame vodu a salçu a vylejeme do pekáča..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..zakryjeme dobre alobalom a dáme piecť do rúry,ktorú sme dopredu rozohriali na 200°C na 40-45 minut...

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    asi po 40tich minutach sa pozreme či je už baklažán dobrý..ak je taký polomäkký,takho odkryjeme vložíme späť do rúry ešťe na cca.20 minut zapiecť..

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Po zapečení vyberieme a môžme podávať ;-D Najčastejšie sa podáva a aj chutí najlepšie s chlebom,alebo pečivom,ktoré namáčate do tej skvelej šťavy ;-P Dobrú chuť

    Patlıcan kebap (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

alex37
güzel görünüyor, /dobre som napísala??/ uložené, určite príde na rad :-)
afataga
tak s tymto si ma uplne dostala, to vyzera byt velika fajnota :-) urcite vyskusam, ak to bude take dobre ako tie plnene papriky, zaradim do repertoara :-)
opel
môže sa to pripraviť namiesto baklažanu cuketa?
tatranka
Myslím,že tento tvoj recept sa mi v tomto období hodí a veľmi sa mi páči. 5* Na našom stole si nájde svoje miesto.
fi0na
tak toto robim najblizsie ..fantazia :)
cesminaz
@nazarboncuk @alex 37 :-) ..dakujem vam za mile komentiky :-P ..a @alex ..ano,dobre si to napisala "çok sağol" ;-D budem rada,ak vyskusas @afataga ..ja tiez lubim plnenu papriku,ale "toto" je od nej 100x lepsie!!! ;-P @jujoska @jozka2 @erikao :-) som rada,ze sa vam receptik paci,je to naozaj uzasne jedlo Mila @kukulienka ..som rada,ze som ta zaujala ;-PP daj vediet,ked sa tych baklazanov dockas :-D @methi :-) ..a preco prave "patlican" ?..mas nato niaky dovod ? :-P @opel ano mozes si to takto isto spravit aj s cuketou :-) bude to mat sice inaksiu chut,ale bude to tiez skvele ;-P @tatranka mila.. sa naozaj tesim,ze sa vam receptik paci :-) budem rada ak vyskusate a ak vam bude chutit..hoci som si ista,ze vam bude chutit ;-)) @tiginko :-) @Fiona ..sa tesim,ze ta recept zaujal :-) Je to naozaj skvele a velmi chutne jedlo.Budem rada,ak vyskusas a das spätne vediet,ci ti kebap chutil ;-D
1x martau
manya
tak toto ma teda zaujalo, isto vyskúšam;
methi
No ja ani neviem, ale je mi to slovo smiesne :)
eviana
@cesminkaz , nádherný recept, skvelá príprava baklažánu... toto určite vyskúšam, už teraz sa na to teším ;) Inak patlican je skoro ako padližán - tak sa tuším povie po maďarsky :)
alena45
oj, veľmi dobre to vyzerá. Konečne mám remosku, budem si môcť aj na chalupe urobiť. Dúfam, že to pôjde.
frezia68
Veľmi pekný recept...ešte mať tak možnosť si obrať vlastné baklažány,tie kúpené sú veľké,Tvoje "akurátna " veľkosť,máš ***** :-)
cesminaz
@manya ..som rada :-) @methi ..aha,no dobre :-)) @evianka mila..som rada,ze ta recept zaujal a budem sa tesit ak vyskusas ;-) Ano po madarsky je to Padlizsan :-) ..takze nieje velky rozdiel medzi tureckym nazvom :-P @izabelka :-) @alena45 No dufam,drzim palce :-) @frezia ..ja som tiez po 2roky mala zasadenych par baklazanov v zahrade..v jeden rok boli dost a pekne a na druhy rok..skoro nic :-( Tieto mam z obchodu,tiez tam boli vseliakej velkosti,ale to si sama musis navyberat take co tebe pasuju ;-P a podla toho,co z nich chces.Vzdy musia byt skoro cierne a nemozu byt velmi tvrde..lebo tie budes mat 100%ne horke ;-) @Marianne zlata... :-)) no to ja preto,aby som ti chute spravila ;-)) a tak vidno,ze sa mi to podarilo! Budem rada,ak vyskusas,kludne mozes aj s morcacim mäskom ;-) bude to perfektna dobrota..
zdenka1009
@cesminaz , recept ma hneď zaujal, len som si musela na trhu kúpiť primeraný baklažán, bol mladučký a nebol horký, ml.mäso bolo bravčové, robila som úplne podľa tvojho rcp, je to výborný,ľahučký obed alebo večera...ja som po večeri Ď. :-)
cesminaz
@zdenka1009 ...to si ma naozaj prijemne prekvapila :-) Som velmi rada,ze ti kebap chutil a ze si s receptom spokojna..Dakujem za vyskusanie aj za tvoju odozvu :-)
havino
prečo ja mám doma neprispôsobých jedákov na tento typ jedál? a mne to tak na chuť ide a dala by som si hned na malý tanierik, ja si recept ukladám a raz ked bude rodinná párty pre baby upečiem, inak to nevidím, veľmi sa mi páči
lethe
dnes som tento recept, resp. toto jedlo robila ...

úplne fantastické a vynikajúce, klobúk dolu pred tým, kto to vymyslel :)
cesminaz
@svedka :-) @havino ..tak to veru tvoji doma nevedia,o aku dobrotu prichadzaju ;-)) lebo toto nieje len "babske" jedlo :-)) @lethe Dakujem pekne za tvoju odozvu :-) a som velmi rada,ze ti kebap chutil ;-P
marcelc
kedze tu mas kopec skvelych komentov tak som skusil len zo zvedavosti kombinaciu s cesnakom a bravcovym masom, vyslo to tiez vyborne! Skvely recept!
babidka
Skvely recept ! Ja som tiez na druhykrat vymenila hovadzinku za bravcove plus morkacie stehno - omylom som ho vybrala z mraznicky .Tiez to bolo vyborne . Trosku ina chut , ale nikto sa nestazoval:-)
cesminaz
@marcelc :-) ..no vidis,svoju zvedavost si neolutoval ;-P Cesnak tam tiez velmi pasuje,ale ja osobne nechcem davat do kazdeho baklazanoveho jedla cesnak,lebo budu potom tie jedla na "jedno kopyto" :-))) ..ale komu ako chuti.Som velmi rada,ze chutilo a vdaka za vyskusanie :-) @babidka Pravdaze to chuti skvele aj s inym mäsom..chuti to sice inak,ale iste tiez dobre :-) Vdaka @babidka za vyskusanie aj za tvoju odozvu :-)
alena45
och, vieš aké to je, keď túžiš vyskúšať recept ? Tak ja som mala tento. Najprv som si zasiala semiačka baklažánu, dopestovala a dnes konečne som si svoj sen splnila. Mäso som mala len bravčové, ale čo tam po tom ? Výborné to je. Susedia v nedeľu zabijú býka, kúpim nejaké odrezky a spravím aj z hovädziny, zavolám deti, budú sa zalizovať aj za ušami ! Dík za tak skvelý recept !


cesminaz
@Alena 45 (16.10.2017 16:45)

Milá @Alena tak ty máš teda trpezlivosť! :-) Ale urcite bol kebab o to lepší,ze bol baklažán z vlastnej úrody :-) Som velmi rada,ze chutilo a ze si sa mi ozvala.Verím,ze bude chutit aj detom :-) Vdaka za foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia