Patizón plnený kuracími pečienkami fotorecept

martamm - fotkamartamm, 10. augusta 2013
Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept)
Foto: martamm

V tomto recepte som sa inšpirovala nápadom kolegyne Majky, ktorá plnila kuracími pečienkami cukinu. Keďže manžel kúpil patizón, rozhodla som sa skúsiť, ako bude Zobraziť celý popisV tomto recepte som sa inšpirovala nápadom kolegyne Majky, ktorá plnila kuracími pečienkami cukinu. Keďže manžel kúpil patizón, rozhodla som sa skúsiť, ako bude chutiť s pečienkovou plnkou a môžem povedať, že nám chutil lepšie, ako s mäsom, veď posúďte sami.

6
porcií
30 minút
príprava
25-30 plus 5 minút
na 250, 150 °C

Suroviny

1 ks
1 balík
150 g z Lídla
2 ks
1 tanierik
50 ml
1 ks
3 PL nasekaná
1 ČL




Postup

  1. 1

    Patizón som ošúpala, opatrne som odrezala vrch.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Väčšiu časť som vybrala tak, aby vznikla akási miska, osolila, okorenila.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vybratú zmes a vrchnú časť patizónu som nakrájala na kúsky. Do receptu som použila cherry paradajky, tie som použila celé a žlté hruškové paradajky, ktoré som rozkrájala na kúsky. Tiež som nakrájala rozmrazené pečienky.

  4. 4

    Na drobno nasekanú cibuľu som orestovala na 1 PL olivového oleja v hlbokej panvici, pridala som pečienky, opiekla, pokiaľ sa nezatiahli, osolila, okorenila, posypala majoránkou, rascou, mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Pridala som pripravenú patizónovú hmotu a 3/4 mozarelly, asi dve minúty som ohriala na panvici. Potom som odložila z ohňa a pridala paradajky.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu misu som potrela maslom. Patizónovú "misku" som naplnila pečienkovou zmesou, čo sa nezmestilo som uložila vedľa patizónu.Všetko som pokvapkala olivovým olejom a zaliala rozšľahanými vajíčkami s mliekom.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryla som alobalom a dala asi na 25 minút piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov, vtedy sa už po kuchyni širila lákavá pečienková aróma :) . Potom som odokryla, posypala zvyšným syrom, stiahla som teplotu na 150 stupňov a dala zapiecť na pár minút, kým sa syr nerozpustil. Podávala som s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a paradajkovo-paprikovo-cibuľovým šalátom.

Diskusia k receptu

kika1212
toto je jeden z najlepších tanierov, ani umývať netreba. Skutočne veľmi dobré a rozumné využitie patizónu. Páči sa mi to:)
leomax
Krása! Kuracie pečienky a patizón, to by ma v živote nenapadlo, 5*
mesiar50
Ludskej fantázii sa medze nekladú.Živým príkladom si toho aj Ty Marti.Jedlo ktoré si poskladala zo samých dobrých surovín vyzerá naozaj vynikajúco.


martamm
Kika, ďalšia výhoda je, že tanier je jedlý, len predsa smola, ten porcelánový, z ktorého budeš jesť musíš umyť :)
tatranka
Je to pekný pohľad na takto upravovaný obedík.A potom to Marti servíruješ z baklažánu,ako z misky?Alebo sa prepečie aj baklažán a dá sa po nakrájaní zjesť?
mariamka
je to naozaj efektne, a verim ze aj chutne, pecienky v kombinacii so zeleninou nemozu sklamat, tiez by ma zaujimalo servirovanie, urcite sa to je spolu, smerodajny je patizon, aby bol upeceny ..
havino
zaujímavý recept, niečo podobné,ale neviem kde som to postrehla som videla už, pečený plnený patizon, tiež ma vtedy napadlo, že dobre by bolo vyskúšať, super, páči sa mi to
martamm
Ďakujem všetkým za komentáre, patizón servírujem nakrájaný a konzumuje sa celý :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia