Paštrnákové knedličky s rukolovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Zemiaky a paštrnák si očistíme a pripravíme si zvyšné suroviny na knedličky.
  2. Na kocky nakrájané zemiaky a paštrnák uvaríme v pare domäkka. Zemiaky cca 20 minút, paštrnák 10 minút.
  3. Zemiaky a paštrnák zmiešame a roztlačíme na kašu. Necháme vychladnúť.
  4. K vychladnutej kaši pridáme žĺtka,
  5. kukuričný škrob,
  6. soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový oriešok.
  7. Vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trochu múky.
  8. Z cesta formujeme valček s priemerom asi 3 cm.
  9. Valček cesta krájame na cca 2cm hrubé kolieska, ktoré roztlačíme vidličkou.
  10. Knedličky necháme 10 minút odpočívať.
  11. Uvaríme ich v slanej vriacej vode. Vyberáme hneď ako vyplávajú na povrch. Knedličky môžeme z jednej strany opiecť na panvici potretej olejom.
  12. Suroviny na pesto (okrem oleja) rozmixujeme. Na záver postupne prilievame olej podľa potreby, zľahka premixujeme. Presný pomer surovín neuvádzam. Robila som podľa chuti. Horkasté pesto sa výborne hodí k sladkastej chuti paštrnáku.
  13. Recept je zo stránky http://www.whatsforlunchhoney.net