Zapekaná šošovica
Zapekaná šošovica

Pastiersky koláč so šošovicou

skatulka - fotkaskatulka, 2. mája 2019
Pastiersky koláč so šošovicou
Foto: skatulka

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja mám však radšej Zobraziť celý popisOriginál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Ja mám však radšej jeho vegetariánsku verziu.

2-3
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
1/2 plechovky
Zemiaková kaša:
5 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nastrúhanú alebo na drobné kocky pokrájanú mrkvu a orestujeme.

  2. 2

    Pridáme uvarenú šošovicu a lúpané paradajky z konzervy. Dochutíme korením a bylinkami. Chvíľu spolu prevaríme.

  3. 3

    Pripravenú zmes preložíme do zapekacej misky. Na vrch uložíme pripravenú zemiakovú kašu.

    Pastiersky koláč so šošovicou - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 °C asi 20 minút.

    Pastiersky koláč so šošovicou - obrázok 4

Diskusia k receptu

hanis
Moc pěkné, dala bych si, o víkendu bude na stole :)
farbuska
Pastiersky koláč robievam s hovädzím. Rada vyskúšam túto bezmäsitú variantu. Vďaka za inšpiráciu.
pivonka
Včera som ho urobila a je to chutné. Ja som mäsová, ale niekedy treba aj niečo iné a bez múky a cukru, takže toto je vhodný recept, vďaka.
skatulka
@Pivonka (8.5.2019 19:49)

Teším sa, že chutilo. Práveže strukoviny sú super náhrada za mäso, aj skvelo zasýtia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia