Pastiersky koláč fotorecept

lia66 - fotkalia66, 18. októbra 2013
Pastiersky koláč (fotorecept)
Foto: lia66

Keď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi poostávajú buď z rybiek, alebo kuracej a morčacej polievočky, Zobraziť celý popisKeď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi poostávajú buď z rybiek, alebo kuracej a morčacej polievočky, tak siahnem po tomto. Ja to už robím od oka, ale pokúsim sa napísať gramáže-vy si to už prispôsobte. Ak masko nemusíte, tak kľudne vynechajte, poprípade ho zameňte za huby-aj tak je to lahôdka. Samozrejme, aj zeleninku si môžte prispôsobiť podľa seba.

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks, podľa potreby buď červená, alebo klasická-už, ako vám vyhovuje
2 strúčiky
400-500 g ktoré nám ostalo z polievky(kuracina, morčacina, sliepka), poprípade rybka
2-3 ks na hrubo nastrúhaná
 podľa potreby
1 plechovka
400-500 g, podľa potreby
2 PL
1/2 hrnčeka
1 ks
1 PL (ak nemáte, postačí papriková pomazánka SABA)
1 PL
30 g (môže byť aj parmazán)
 podľa potreby
100 g
1 PL
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na 1pl oliv.oleja postupne osmahneme(ak sa niekomu hnusí moja Česko/Slovenčina, nech radšej nečíta-nikoho nenútim :) )nakrájanú cibuľku, nasekaný cesnak, masko, mrkvu, paradajky, papriku, chutnej, sójovú omáčku, zelenú fazuľku...ochutíme korením, soľou ...plech(jánske sklo)namažeme 1pl masla a naň vykydneme osmahnutú zmes, zarovnáme.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky uvaríme do makka, pridáme teplé mlieko, korenie podľa chuti, 1pl masla, nastrúhaný syr...

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...popučíme, vôbec nemusí byť na jemnučko.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech/jánske sklo, kde sme vykydali osmahnutú masu, kydneme zemiakovú kašu, zarovnáme.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do vyhriatej rúry na cca 180st, na 20 minút. Po dvadsiatich minútach zvýšime teplotu na cca 230st a už len dopečieme 10 minút, aby povrch stmavol.

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Želám dobrú chuť...

    Pastiersky koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ebaka
obed v jednom pekáči,úsporné a podľa ingrediencií aj mne chutné
eviana
Zaujímavo modifikovaný Shepherd´s pie - krásne prispôsobený domácim podmienkam a surovinám... chválim skvelú gazdinku, čo všetko dokáže zužitkovať @lia66 , 5* , mne by určite u Teba chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia