Paštéta
Paštéta z králičej pečene
Autor receptu: pilcik
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal
dosť králičích pečienok, tak som to skúsil z nich. Je to
veľmi chutná paštéta. Isto viete, že pečienky z králika majú inú chuť, tak som ich trochu
zjemnil. Oplatilo sa a vďaka za inšpiráciu @Valeri.
15 porcií |
25 minút príprava |
180 minút na 80-90 °C |
Postup
- Všetky koreniny a soľ si prispôsobte podľa vlastnej chuti. Rožky nakrájať a zaliať mliekom. Nesmú plávať v mlieku. Cibuľu a slaninu pokrájame, dáme škvariť na veľkej panvici do mäkka. Keď je to už hotové, pridáme maslo a koreniny. To necháme roztopiť a pridáme pečienky. Keď sa pečienky zatiahnu, tak nalejeme vývar. Rozvaríme a odstavíme. Necháme trochu ochladnúť.
- Všetko z panvice vylejeme do klasického mixéra. Pridáme vyžmýkané rožky, smotanu a vajcia. Rozmixujeme do hladka. Je to dosť riedke, no nebojte sa toho. Po sterilizovaní a vychladnutí to pekne stuhne.
- Nalejeme do pohárov a dáme sterilizovať na 80 - 90 °C na 180 minút. Necháme chladnúť do druhého dňa. Mne vyšlo 6 pohárov 330 gramových.