Paštéta z husacej pečene s čučoriedkovým želé

Jozef Pustulka
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 15. novembra 2016
Paštéta z husacej pečene s čučoriedkovým želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g tmavá
1 ks
150 g
150 ml
100 ml
50 g
2 plátky




Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme 3/4 husacej pečene, osolíme ju a okoreníme. Za stáleho mixovania pridáme vajce a prilievame smotanu. Takto pripravenú masu prepasírujeme, pridáme zvyšok pečene nakrájanej na pásiky a nalejeme do dvoch tretín formy vyloženej potravinárskou fóliou.

  2. 2

    V plechu pripravíme vodný kúpeľ, do ktorého vložíme formu (voda musí siahať do 3/4 výšky formy) a pri teplote 82 °C v rúre paštétu pošírujeme 40 minút. Potom formu vyberieme z vody. Paštétu necháme vo forme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa.

  3. 3

    Cukor skaramelizujeme, pridáme čučoriedky a podlejeme červeným vínom a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť a vložíme plátky želatíny, ktoré sme nechali v studenej vode trochu napučať. Takto pripravenú zmes nalejeme na vychladnutú paštétu vo forme a necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme opatrne z formy a krájame horúcim nožom. Môžeme podávať s opečenými hriankami.

Diskusia k receptu

haji
V postupu se vymkly čučoriedky kontrole a staly sa z nich brusnice. I s těmi by to šlo. Chutnalo by mi oboje, tedy otroje.
redakcia
@Haji (15.11.2016 09:39)

V pracovnom postupe sme brusnice opravili na čučoriedky. Ďakujeme za upozornenie.
1x haji
haji
@Redakcia (15.11.2016 09:48)
Děkuji, to nebylo upozornění, jen postřeh, většinou nečtu tak pozorně, dnes jsem si nejspíš opucovala brýle. Krásný den milá @Redakcia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia