Pásikavá roláda s fekete džemom fotorecept

malapiskota - fotkamalapiskota, 27. marca 2013

Ešte nikdy som nerobila roládu. No môžem takto žiť? :) Tento recept koloval po facebooku, vyzeral jednoducho. Aj je. Fekete džem som dostala od Zobraziť celý popisEšte nikdy som nerobila roládu. No môžem takto žiť? :) Tento recept koloval po facebooku, vyzeral jednoducho. Aj je. Fekete džem som dostala od svokry zo Želiezoviec, je strašne dobrý, ale netuším z čoho je. Tipujem čierne ríbezle, ale hádam sa nebudem hlúpo vypytovať, veď je tam jasne napísané že fekete!

10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
4 PL
1 PL
1 ks
3 PL
1 PL
Na plnku:
 alebo džem




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka, vyšľaháme sneh, postupne primiešame žĺtka, múku a cukor. Rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao. Šup do vreciek, a odstrihneme im rožtek.

    Pásikavá roláda s fekete džemom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na papier na pečenie alebo silikón robíme pásiky, niekedy sa nám podaria a niekedy aj nie...

    Pásikavá roláda s fekete džemom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne opásikujeme celý plech.

    Pásikavá roláda s fekete džemom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme na 180 C za 10 minút.

    Pásikavá roláda s fekete džemom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď upečieme, ešte teplé zrolujeme, toho som sa bála najviac... Ale nebolo prečo, nič sa neláme ani nepraská, hurá.

    Pásikavá roláda s fekete džemom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a keď roláda vychladne, rozrolujeme, natrieme krémom alebo džemom, môže byť aj fekete, a fotku pošleme svokre, žeby sa nebála že umrieme od hladu.

Diskusia k receptu

tiginko
pekná sa ti podarila, aj u mňa sa objavila na FB :-) Fekete je čierna po Maďarsky, takže to budú asi naozaj čierne ríbezle. Aj ja ich mám rada...
rea1
@tiginko , môže to byť veru aj čučoriedkový alebo poctivý slivkový lekvár ale keď svokra napísala fekete, tak je fekete a netreba zbytočne špekulovať, aký fekete. ešte by si to rozmyslela a nabudúce by dala nejaký obyčajný, nem fekete. :-)
tá roláda je krááásna.
eva53
super recept s vtipným popisom a aj komentáre majú niečo do seba :-)
zitar
Ja mám len piros, tak neviem, neviem, .......roládka je veľmi pekná, ja som sa bála toho rolovania cesta a už sa mi párkrát za roky rokúce podarilo. Idem vyskúšať aj túto zebrovanú.
denyany
krásna roláda, efektná! ja som ešte roládu nerobila, raz možno...
sovka62
A vieš čo je na tom recepte úplne najlepšie? Tie pásiky sa ti veľmi nedarili (to nekritizujem, ani nemôžem,mne by to nešlo o nič lepšie) a napriek tomu tá roláda vyzerá dokonale. Takže niečo aj pre také menej šikovné, ako ja.
ppokia
no treba uznať že je to zaujímavé a isto viac lakavé ako kasicka rolada. Rolady robim a isto raz skusim aj tento vzor.Vďaka za recept.
malapiskota
No jo Sovka, lebo ono sa to same pekne uprace na tej podlozke na pecenie. :)) Preto som sa aj do toho pustila... ;)
silvi
krásne to je len na toto si netrúfnem. Minule sme robili pečené bagetky preplakali sme tri zabité hodiny, pretože z tých bagetiek sa zrobili tvrdé polienka
malapiskota
No a pre taketo pripady mam ja kamosku, a ta ma krdel sliepok. A tie dostanu nepodarky a potom davaju vajicka na taketo rolady. :) Ale Silvi, toto sa pecie iba 10 minut, nema kedy stvrdnut neboj.
huck
Krásna roláda, trochu inak, s použitím fantázie. A ten fekete džem, by mohol byť okrem čiernych ríbezlí aj z černíc alebo čučoriedok. No hlavne, aby bol fekete :)
oma444
dnes su same vtipne podane recepty,ja mam taku radost
rennatte
dobry napad, takto sa podarila mne,,,aj s bananom, podobne som robila flakatu roladu


evanaaa
@malapiskota , páči sa mi tvoja roláda, pekne sa ti podarila a vidím, že aj @renatte ju vyskúšala - na výbornú aj ten banán je dobrý nápad na ochutenie. A lekvár, ak je dobrý a pikant nemusí byť práve " fekete", aj @msulejova pripomenula, že čo je fekete po slovensky, asi nečíta komentáre......a niekoľkonásobne pochválila. Chválim aj ja.
sharona
Ja som robila džem už aj s čiernej bazy a bol tiež "fekete". Roládka pekná, s tými pruhmi by som si nerobila starosť. Naschvál by som urobila krivé a bol by to zebra vzor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia