Párok v rožku - hotdog fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 15. októbra 2014
Párok v rožku - hotdog (fotorecept)
Foto: dvorka

Mám rada túto rýchlovku, no dávam si ju raz do roka a doma ju robím asi tiež tak často. Môj jednoduchý a rýchly recept Zobraziť celý popisMám rada túto rýchlovku, no dávam si ju raz do roka a doma ju robím asi tiež tak často. Môj jednoduchý a rýchly recept možno niekoho inšpiruje.

1
porcia
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
3 ČL (alebo kečup)




Postup

  1. 1

    Umytý párok som po dĺžke niekoľko krát pichla ihlou. Zohriala som ho zakrytý v mikrovlnke na 350 W 2,5 minúty. Počas zohrievania párka som pripravila rožok.

    Párok v rožku - hotdog (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vyhĺbenie tunela do rožka sa mi osvedčil vykrajovač jaderníkov. Špičku rožka som odrezala a vykrajovačom som vyhĺbila "tunel". Niekoľko krát som ním vybrala z rožka striedku.

    Párok v rožku - hotdog (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožok je pripravený na plnenie. Ja som dovnútra dala horčicu, kto má rád kečup môže dať ten. Niekedy si dávam striedavo chren a horčicu.

    Párok v rožku - hotdog (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Párok v rožku položím znova na tanier, zakryjem a na 35 sekúnd mikrovlním pri 350 W. Možno je párok v spojení s mikrovlnami nezdravá kombinácia, ale raz do roka ...

    Párok v rožku - hotdog (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mirop
asi je to sranda.... konecne viem ako sa robi hot dog :))))
mario2013
Teraz už môžem spokojne zaspať s pocitom, že viem postup prípravy párok v rožku. :D
mesiar50
Raz či dvakrát som robil vo svojom živote hotdog aj vtedy som rožok vrtal vidličou.Ten tip s tým vykrajovačom jaderníkov sa mi páči.Párky sú už hotový
výrobok stačí ich ohriať v 75-80 C vode.Ako vidím použila si spišské párky,tie mám rád.Máš moj obdiv ,si odvážna žena iste nemusím písať,že prečo.Pekný pozdrav pre teba z nl.
denyany
Ja som rúčkou varechy vyvrtávala do rožka tunel pre párok, keď moje deti chceli hotdog-ja párky nemusím, tak len pre ne. No a samozrejme, bez kečupu to nešlo. To bolo radosti, že si dali hotdog!:-) Dobrý napad s vykrajovačom jaderníka.
valeri
@ pre všetkých
nie vždy ide práve o recept, nakoneic prečo nie práve hot-dog, ale o dobrý nápad, ako je práve ten vykrajovač jaderníkov, ktorý uľahčí prípravu.
rea1
vravievam - len aby sme sa neposr***. čo rýpete? už tu bol aj recept na "čajík s mliečkom" a varecha to nielen že uverejnila ale dokonca aj prežila. tiež si myslím, že nejde o recept na párok s rohlíkom ale o podelenie sa s dobrým nápadom na vŕtanie toho rožka. ja osobne som dieru do rožka špárala príborovým nožom. decká boli malé, hotdogy boli novota, tak som im robila občas na večeru. mali radosť. buďme trochu ľudia, o chvíľu sa tu bude každý s každým žrať ako divé prasa. a taká príma stránka to bola.
jujoska
klud @rea1 lebo sa znizis na uroven, na ktoru by si urcite nechcela. Ak je to teda dobry napad, bolo by lepsie, keby isiel do Napadov a nie do receptov. @dvorka je uz dost zbehla varechacka aby mohla vediet co tu vyvola
rea1
nie, @jujoska , ubezpečujem ťa - neznížim. len ma udivujú jedinci, ktorí tu klesajú na úroveň toho, čo má rypák. a to ešte urážam to bravčové. je to jedlo, tak prečo ho dávať do nápadov? mnohí tie nápady veselo ignorujú, lebo niekedy sú tam také perly, že sa jeden nestačí diviť. áno, @dvorka je skúsená varecháčka, takže sa iste nad tie rypácke reakcie povzniesla. no tak vŕta dieru do rohlíka šroubovákom na jabká a chcela tento zlepšovák posunúť aj ostatným. a čo - zaslúži si preto snáď kladivom po hlave? je to celkom šikovný zlepšovák. aj na tie hot dogy.
evusik
kľud dievčatá, veď nejde o život :)
ja som veru kedysi dávno tiež robievala párky v rožku deťom do školy na desiatu, bola to móda a išli sa za tým zblázniť... ja som sa s tým nepárala, jednoducho som prekrojila rožok po dĺžke ale nie celkom, dnu som vložila horúci párok a dobre som stlačila... potom som pridala horčicu alebo kečup, zabalila a bolo... načo by som šparchala keď deti to zjedli tak či tak...
no a neskôr som piekla párky v rožku doma, aj toť nedávno som po dlhom čase piekla, ak chcete kuknite sem
 www.ovarenizivoteatak.blogspot.sk/2014/10/ako-sme-s-agatkou-piekli-parky-...

@dvorka podľa mňa je to dobrý nápad s tým vykrajovačom, určite to mnohí ocenia len to nenapíšu lebo sa hanbia, tu je totiž silná komunita zameraná proti párkom, ako keby párok bol nejaký odpad... ja napr. párky nejem, ale nemám nič proti párkom, veď tak ako všetko aj párky predávajú v rôznej kvalite a cene stačí si vybrať...
evanaaa
Párok v rožku som síce ešte nejedla, ale s rožkom ano, inak s chlebom, ale nie tak často a ak, tak väčšinou len ten spišský alebo debrecínsky, ale aj vtedy prihliadam na výrobcu a zloženie. Nie všetky sú zlé.......preto nemám nič proti ani k tomuto receptu.
silvi
skusala som to podla postupu ale vobec sa mi to nepodarilo? kde robim chybu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia