Kurací šalát
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na
rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme
a necháme vychladnúť. Šalát radicchio nakrájame na rezance, pridáme nakrájané cherry paradajky.
Majonézu dochutíme cesnakom, cukrom,
citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou, soľou a čiernym korením. Zjemníme krémovým
jogurtom. Šalát premiešame s majonézou a vychladnutým kuracím
mäsom.
- Parmezánové košíčky pripravíme tak, že z nastrúhaného parmezánu
na plechu vyloženom papierom na pečenie
vytvoríme kruhy. Plech vložíme do vyhriatej rúry
a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista.
- Ihneď po upečení
plech vyberieme a z parmezánových placiek pomocou skleneného
pohára formujeme košíčky, ktoré necháme vychladnúť.
- Hotovým šalátom
plníme parmezánové košíčky,
ktoré ozdobíme polníčkom,
cherry paradajkou a orestovanými
píniovými orieškami.
|