Párky v pivovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: vybusna

Jedlo vhodne ku konzumacii *na stojaka*, v sede, v leze a poslepiacky . A ked sa moznosti koncia, tak ku tym parkom, ktore ostali, dorobime zemiakovu kasu, salat a jeme priborom.

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravime cesticko. Vsetky sypke suroviny zmiesame a pridame k nim vajce. Zacneme prilievat pivo a metlickou vymiesame hustejsie cesticko. Ja som pouzila kukuricnu krupicu na polentu, takze cesticko som mala zrnite.
  2. Povodne som napichovala parky na spajdle a prislo mi to genialne . Pri obalovani a vyprazani som chcela manipulovat s tou spajdlou a bola by som cista. To bola predstava.(odkukala som to na youtube) Prax ma poucila, ze napad fajn, ale skutocnost je trochu ina. Pri macani do cesticka som musela pouzit vysoky pohar, z ktoreho sa bud cesticko vylievalo pri ponarani parky, alebo som musela lyzicou pooblievat to co sa v pohary neobalilo...Nic medzitym neexistovalo. Potom som narazila pri vyprazani. Aby mohli byt tie parky na spajdli, musela som pouzit siroku panvicu a aby som usetrila olej, tak som ich neponorila uplne cele a to cesticko sa mi rozlialo......aby ste vedeli ako to vyzeralo.
  3. Takze som vsetky spajdle znovu pokorne povytahovala, parky som nakrajala na vhodne velkosti a vybrala maly hlboky kastrolik. Cesticko som preliala do misy, so spinavymi prstami som vybrala z neho obalenu parku a pekne ponorila do horuceho oleja. A bolo po probleme.
  4. Vyprazene parky prelozime na pijavy papier a pred podavanim, konecne doslo aj na tie spajdle. Podavame s roznymi dressingami, alebo obycajnym palivym kecupom....urcite z neho neumriete. A ked si myslite, ze ano, tak si urobte nejaku fajn palivu omacku vlastnej produkcie. Na druhy den som urobila bylinkovu zemiakovu kasu a dojedli sme tie, co ostali, ohriate v mikrovlnke...nech mi vsetci gurmani odpustia, ale boli skvele.
  5. http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4707