Parížsky čokoládový tunel

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 23. mája 2015
Parížsky čokoládový tunel
Foto: droetker

Komerčný recept

10 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Na náplň:
500 g
100 g
1 PL
1 bal
1 bal
100 ml
Na cesto:
3 ks
120 g
1 bal
150 g
Na ozdobenie:
1 bal




Postup

  1. 1

    Na prípravu náplne zvaríme smotanu, 70 g nalámanej čokolády, vanilínový cukor a kakao. Necháme najmenej 3 hodiny v chladničke vychladiť, najlepšie cez noc.

  2. 2

    Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút

  3. 3

    Ešte horúci upečený korpus aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vychladenú čokoládovú smotanu ušľaháme dotuha. Zvyšok čokolády nasekáme na malé kúsky. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne doň vmiešame čokoládové kúsky a smotanu. Dôkladne zamiešame.

Diskusia k receptu

kukulienka71
práve preto som otvorila recept, aby som sa dozvedela, ako sa plní ten tunel:-)) a veľa som sa nedozvedela teda:-), to je ako tie seriály, v najlepšom koniec...
smejkad
to mas tak, pacnes na tanierik kusok piskoty, k tomu kopku plnky, otvoris si obrazok tunela na PC a uz sa len zalizujes, jednoduche :-)))
xaloc
náš tunel vypadá podobne ako od p. @pusta , len robíme čisto gaštanové pyré s maslom, do vnútra pravá šľahačka, na spodok J. Meinl piškóty z AT....(skúšali sme biskvit, rôzne piškótové pláty, svetlé, tmavé - čokoládové, no osvedčili sa práve tie piškóty) prierez skoro úplne rovnaký,na vrchu čoko poleva z "poriadnej" čokolodáy, chuť parádna, efekt na priereze tiež
janara
z upečeného plátu vyrezať časť, vystlať srnčí chrbát a nechať si časť plátu na prikrytie....naplniť, zaťažiť a vychladiť, vyklopiť... a je to
pusta1
@kukulienka71 , to čo píše @janara mám v mojom recepte podrobne popísané presne aj s rozmermi v cm, ako treba plát piškoty pokrájať, aby rozmery pásov sadli do rozmerov formy na srnčí chrbát.
kukulienka71
Aha, teraz som si až pozrela ten link, @pusta , tu som postup hned uvidela v komente ako ho dala janara, len som nakukla v tom čase presne. Ďakujem pekne.
kukulienka71
aj Izka to má pekné, aj vo videu od tatranocky to dobre ukazujú. Tak aspoň je už teraz tento horeuvedený komerčný recept kompletne doplnený:-D
janara
kukulienka71 - myslím, že už je to všetko jasné, pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia